Hollanda Milli Takımının da uyguladığı LSM metoduyla sporcu yetiştirilecek
LIFESTYLE

Hollanda Milli Takımının da uyguladığı LSM metoduyla sporcu yetiştirilecek

130 yılını kutlayan FMV Işık Okulları, sürdürülebilir sporcu başarısı için Hollanda Milli Takımı’nın da uyguladığı LSM metodunu Türkiye’ye getiriyor. Dick Van Londen tarafından geliştirilen metot, okul ve veli işbirliği ile sporcuların başarısını olimpiya

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Kasım 2015

Eğitim öğretimde 130 yılını dolduran FMV Işık Okulları, tarihindeki ilklere bir yenisini daha ekliyor. Çok yönlü iyi insan yetiştirme felsefesiyle eğitim öğretim veren köklü okul, hem akademik hem de sportif alanda başarılı gençler yetiştirebilmek için dünya genelinde uygulanan LSM metodunu Türkiye'ye getiriyor.

Hollandalı eski milli sporcu olan Dick Van Londen'in geliştirdiği ve Hollanda Milli Takımı'ndan Ajax'a, Kanada'dan Avusturalya'ya kadar pek çok spor kulübü ve okul tarafından uygulanan LSM metodu, Işık'lı sporculara da uygulanacak.

Okul ve veli işbirliği ile öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını bir kenara bırakmadan yetenekleri olan spor dalında dünya çapında başarı elde etmelerini sağlamayı esas alan metot, ilk etapta voleybol, basketbol, yüzme, atletizm ve masa tenisi branşlarında 1+3 olmak üzere toplam 4 yıl uygulanacak. Işık Spor Akademisi'nde öğretmen ve antrenörler tarafından keşfedilen ve belirli bir başarıya ulaşan 13-16 yaş grubu sporcu öğrenciler arasından seçilen 100 öğrenci bu metoda dahil olacak.

LSM Metodunu, velilere geliştiricisi Dick Van Londen anlatacak

Sporcu öğrencilerin velilerine metodu anlatmak üzere, 14 Kasım'da FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsünde bir konferans verecek olan Dick Van Londen, LSM metodunun Türkiye'de ilk olarak Işık Okulları spor kulüplerinde uygulanacağını belirtti. Londen, metot hakkında şu bilgileri verdi; 'LSM sporcu öğrencilerin aile, okul, kulüp olmak üzere çevre şartlarını kontrol altında tutarak, spor etkinliğine katılımdaki kaybı düşürmek, spor başarısını sürdürülebilir kılmak ve transfer edilebilir oyuncu sayısını artırmak amacıyla geliştirilen bir yöntemdir. Her sporcuya ait bir skor kartı oluşturularak öğrencilerin okul, sosyal hayat ve spor başarıları aynı zamanda günlük performansları haftalık olarak değerlendirilecek. Herhangi bir skor düşüşe geçerse sporcunun motivasyonunun geri kazanılması için okul, veli ve yöneticilerle irtibatta olunacak.'