Sezen Aksu ile müzikli geceler
ÜNLÜ STİLİ

Sezen Aksu ile müzikli geceler

Müziğin önemli seslerinden Sezen Aksu ile müzikli geceler bu yazda tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mayıs 2015

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve yapımcı. Sezen Aksu kariyerinde yirmi üç albüm yayınladı. Birçok sanatçıya besteler verdi. Şarkıları unutulmazlar listesinde yer aldı. Her sene yaptığı konserlerle ilgi gören Sezen Aksu nam-ı değer Minik Serçe, şimdide 40 yıllık müzik kariyerine özel konser serisi ile karşımızda.

Müzik kariyerine 1970 yılında katıldığı Hafta Sonu dergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başladı. 1975 yılında, Sezen Seley adıyla, ilk 45'liği Haydi Şansım'ı çıkardı. Sezen Aksu, sonrasında, 1976 yılında ilk sahne çalışmasına başladı. Sanatçının müzik geçmişinin yanı sıra oyunculuk geçmişide oldu. İlk filmi, başrolünü Bulut Aras'la paylaştığı; "A Star is Born" (Bir yıldız doğuyor) filminden uyarlanan ve bir Atıf Yılmaz filmi olan Minik Serçe oldu. Sanatçı bu tarihten sonra Minik Serçe adıyla anılmaya başlandı.

Her kesim insanın ruhuna dokunan aşk şarkıları ile dillerden düşmeyen Sezen Aksu'nun birçok şarkısı fenomen haline geldi. Bunlardan bir kaçı; Sen Ağlama, Gülümse, Vazgeçtim, Masum Değiliz, Sarı Odalar, Küçüğüm, Keskin Bıçak, Sarşınım, Salla...