'Aksi gibi' etkileyici ve buruk bir kitap
ÜNLÜ STİLİ

'Aksi gibi' etkileyici ve buruk bir kitap

İnce İş’le, Asker Doğmayanlar’la, Jet Rejisör’le tanıdığımız gazeteci-yazar Pınar Öğünç bu defa edebiyatçı yüzünü gösteren farklı bir kitapla karşımıza çıkıyor. İletişim Yayınları’ndan çıkan Aksi Gibi isimli öykü kitabıyla tuhaf insan manzaralarını, yarım

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Ocak 2015

Semizotu salatasının içine düşen sinek, seninkilerin bildiği Şermin, soğuk ama girince alışılan deniz, her yerde kesilince çabuk gelen elektrik, TOKİ'den evler, son otobüsler, migreni tutanlar, zona olanlar… Köprüsü görünmeyen trafik, nar ekşisi, dut kurusu… Falan filan ve filankes işte.

Pınar Öğünç, hayatın mânâsızlığı içine mutluluk sahneleri koyma gayretlerini... Nefes alır gibi işlenen küçük kötülükleri, istemeden yapılan küçük iyilikleri... Yalnızlığın, tesellinin, tahammülün ve mırıl mırıl söylenen yalanların vesilelerini... Teferruatları, boşlukları, saçma hararetleri, gergin ve gevşek karşılaşmaları, tuhaflıkların derinliğini, kısacık manzaraları anlatıyor. Yan yana ve apayrı.

Aksi Gibi, beyhudenin, eksikliğin, çelişkilerin, sıkıntı yok diyebilmenin hikâyeleri… Türkçe edebiyata yeni bir parantez… "Bir derdimiz mi vardı?"