Düğüne giderken ne giyilir? Ne giyilmez?
ÜNLÜ STİLİ

Düğüne giderken ne giyilir? Ne giyilmez?

Düğünler eğlencelidir ve “hoplamalı-zıplamalı”dır. Kurtlarımızı dökmek için o düğünü beklemişiz gibi pistte ordan oraya süzülürüz. Şahsen ben, ‘o düğündeki kişileri bir daha nerde göreceğim’ mantığında olduğum için pistin orta yerine dalar ve kendi kendim

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Temmuz 2010

Havaların ısınması ve yazın gelmesiyle birlikte düğün sezonu açılmış bulunmakta. Eğer 20'li yaşlarımızın ortalarındaysak, artık her haftasonu bir arkadaşımızın düğünü, kına gecesi veya nişanı olması olasıdır. Yaz ayları düğün dernek konusunda öyle bereketlidir ki, bütün çiftler balayını da neşeli tatil beldelerinde geçirmek amacıyla bu sıcak ayları tercih ederler.Bu nedenledir ki restaurantlar ve düğün organizasyon şirketleri yazı pek severler.

Düğünler eğlencelidir ve "hoplamalı-zıplamalı"dır. Kurtlarımızı dökmek için o düğünü beklemişiz gibi pistte ordan oraya süzülürüz. Şahsen ben, 'o düğündeki kişileri bir daha nerde göreceğim' mantığında olduğum için pistin orta yerine dalar ve kendi kendime eğlenirim.

Düğünler neşelidir ve bol dedikoduludur. Yorgun argın eve dönüşlerde gelinin annesinin ne giyindiği, görümcesinin de gelini kıskanıyomuşçasına gelinle aynı abartı topuzu yaptırdığı, ailedeki büyük halanın payetli ayakkabıları, eltinin geçen sezona ait olduğu su götürmez bir gerçek olan çirkin topukluları.. konuşulan başlıklardan yalnızca birkaçıdır.

Peki ne giyilir düğünlerde?Gelin & damata olan yakınlığınızın derecesi, ne giyebileceğiniz konusunda belirleyici olmakla birlikte, birdenbire kendinizi büyük bir kaosun içinde de bulabilirsiniz.

Ne Giyilir?
Eğer evlenen çift çok yakın arkadaşınız veya birinci dereceden akrabanız ise diğer katılımcılara göre daha şık ve gösterişli bir elbise giyinebilmeniz mümkün olacaktır. Uzun ve rengarenk straplez elbiseler, kısa balon etekler, pastel tonlardaki satenler, bir yaz düğününde sizi şıklaştırmakla birlikte, o kalabalık içindeki konumunuza da uygun olur. Eğer bir aile dostunuz, çok samimi olmadığınız iş arkadaşınız veya uzak sayabileceğimiz bir akrabanız ise daha çok her derde deva veya kurtarıcı olarak adlandırdığımız bir parçayı rahatça tercih edebilirsiniz. Çoğu zaman bu bahsettiğimiz parça, siyah ve sade bir elbisedir. Önemli olan onu nasıl taşıdığınız, saçlarınız ve makyajınız, takılarınızın elbisenizle uyumudur. Çok sade ve gösterişsiz bir elbiseyi bile makyajınızda kullandığınız renklerle, saç modeliniz veya ayakkabı tercihinizle farklılaştırabilir, zenginleştirebilirsiniz. Yani, evlenen çiftin, yakın akrabanız veya samimi bir arkadaşınız olmadığı durumlarda, daha sade ve abartısız olmaya özen gösterin. Dizüstü bir elbise veya üzerine güzel bir bluzla giyeceğiniz kumaş bir pantolon, uygun saç & makyaj & aksesuar kullanımı ile birlikte size bir düğün akşamında eşlik edebilir.

Peki ne giyilmez? İlk söylemem gereken şey; Beyaz giyilmez!.. Bu gece, Gelin'in gecesidir. Beyaz giyme hakkı geline ait olmalı ve kalabalıkta her yerden rahatça görünmelidir. Aynı şekilde, kabarık etekli bir gelinlik tercih eden Gelin Hanım'ın yanında, siz de kabarık ve kocaman etekli abiyelerle süzülmemelisiniz. Unutmayın, bu gece onun gecesi ve en şık, en kabarık etekli, en gür saçlı kişi o olmalı. Siz, çok yakınınız olsa bile ondan daha sade olmalısınız. Tabii ki, bu, gösterişsiz olmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Ama kabul edelim ki, o gün dikkatler onun üzerinde olmalı. Bu yüzden dikkatleri üzerinize çekmeyin. En kabarık etek, saçtaki en gösterişli çiçek gelinin olsun.  

aysegulg.blogspot.com/