Özel jet 35 dakikada ambulansa dönüşüyor
LIFESTYLE

Özel jet 35 dakikada ambulansa dönüşüyor

Türkiye’de hava ambulanslarının sayısı son dönemde artmaya başladı. Hastaların hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırılmasında önemli rol oynayan hava ambulansları arasında özel jet Pilatus PC-12NG de yer alıyor. Özel jet olarak satışa sunulan Pilatus PC-12N

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2015

Çim ve toprak zemine inebiliyor

İçindeki koltuklar hızlı bir şekilde sökülerek yerine eklenen 2 sedye ve sağlık kiti ile hava ambulansına dönüştürülen Pilatus PC-12NG, 2 sağlık personeli taşıma kapasitesine sahip. İstenirse üç adet sedye de eklenebilen Pilatus PC-12NG, özellikle çim ve toprak zemine inebilme özelliğiyle avantaj sağlıyor. Pilatus PC-12NG'ye uygulanan ambulans konfigürasyon değişimi, firmaların veya kişilerin ihtiyaçlarına göre gerçekleştiriliyor.

Uzun menzilli uçuş özelliğiyle hastaların daha uzak bölgelere de ulaştırılmasını sağlayan Pilatus uçaklarının geniş kabinleri bulunuyor. Sürekli ambulans olarak kullanılacak uçaklara daha detaylı kabin içi kalıcı modifiye sağlanıyor. Sedye ve medikal kitler, tıbbi elektrik, oksijen ve vakum sistemleri de uçakta sürekli kalacak ve acil durumlarda kullanılacak şekilde yerleştirilen Pilatus'un operasyon maliyeti de oldukça düşük.

Gece uçuş yapabiliyor

Uzun menzilli, yüksek hızda seyahat yapılabilen Pilatus uçakları, ambulans modifikasyonuyla bir hastanın ulaştırılmasında helikoptere göre daha hızlı ve uzun menzilli hizmet veriyor. Pilatus uçakları gece uçuş yapabilme özelliğiyle de helikopter hava ambulanslarından ayrılıyor.

PC-12NG'nin temel performans parametreleri:
Kalkış Mesafesi : 808 m
İniş Mesafesi : 558 m
Maksimum Tırmanma Hızı : 585 m/dk
Maksimum Seyir Hızı : 519 km/sa.
Maksimum Menzil : 2915 km Maksimum
Uçuş Yüksekliği : 9144 m