Meme kanserine karşı 1000 balon uçurdular
LIFESTYLE

Meme kanserine karşı 1000 balon uçurdular

Meme kanserini yenen ve tedavisi süren kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attı. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde bir araya gelen kadınlar‘Farkındayım, Korkmuyorum’ yazılı 1000 balonu gökyüzüne bıraktı. Hastal

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2014

Medical Park, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı'nda meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Meme kanserini yenen ve tedavi gören yaklaşık 100 kadın üzerinde "Farkındayım, Korkmuyorum" yazılı 1000 balonu Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nin bahçesinden gökyüzüne bıraktı. Hastane içine kurulan üç ayrı dilek ağacına da hastalıkla mücadele eden hastalara umut olması için meme kanserini nasıl yendiklerini kaleme alıp ağaçlara astı.

UZMANLARINDAN KANSERLE MÜCADELE YOLLARI
Yapılan etkinlik öncesinde Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Babek Tabandeh, kadınlara meme kanseriyle yaşam konusunda bilgiler verdi. Yard. Doç. Tabandeh, "Bu kadar yaygın bir hastalıkla savaşma yollarını da artık iyi bilmemiz gerekiyor. Meme kanseriyle mücadelede erken tanı çok büyük önem taşıyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınların her yıl mamografi çektirmesi gerekiyor. Bu nedenle ilk olarak tetkiklerin düzenli bir şekilde yapılmasını öneriyoruz. Hastalıkla mücadele sürecinde ise moral en büyük ilaçlardan. Stresten uzak durulmalı, hastanın morali yüksek olmalıdır" dedi.



ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran ise beslenmenin meme kanseriyle mücadelede olumlu etkisi yüzde 60'dır. Kanserle mücadelede sebze ve meyvelerin yeri büyük. Bu nedenle sofralarınızdan mevsim sebze ve meyvelerini eksik etmeyin. Gün içerisinde çok fazla zararlı maddeye maruz kalıyoruz. Bununla baş edebilmek için vücudumuzun direncini artırmalıyız. Bu da ancak doğru ve doğal beslenmeyle mümkün. Kanserin en büyük dostu şekerdir. İlk olarak şekeri hayatınızdan çıkarın. Şeker yerine pekmez ve balı ölçülü tüketebilirsiniz.