Ağrılara kalıcı çözüm
LIFESTYLE

Ağrılara kalıcı çözüm

Tamamlayıcı tıbbı görmezden gelmeyin!

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Eylül 2014

Türkiye'nin dört bir yanından gelen uzman doktorlar bu eğitim ile ağrılara kalıcı çözüm sunan tedavinin eğitimini aldı. Ünlü İtalyan Biyolog Prof. Dr. Loıgi Rodella'nın da katılım sağladığı Nöroproloterapi Eğitimi'nde hem teorik bilgiler verildi hem de vakalar üzerinden uygulamalar yapıldı.

Bir ağrının nedeni bulmak için en uygun yöntemi uygulamak, araştırmak bir hastanın iyileşmesini sağlamak bir doktorun en temel görevidir diyen Bilimsel Proloterapi Derneği Başkanı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, insan sağlığına yönelik geleneksel tedavi yöntemlerinin yanı sıra, günümüzde çok gelişen ve uzman ellerde yapıldığında mucizevi sonuçlar veren tamamlayıcı tıp yöntemlerinin de özellikle kronikleşmiş ağrıları olan hastaların iyileşmesi için doktorlar tarafından tanınması gerektiğine dikkat çekti. Bilimsel Proloterapi Derneği'nin kurucusu olan Op. Dr. Hasan Doğan, amacının; vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçirerek ilaç ve ameliyata gerek kalmadan ağrıların tedavisinde oldukça etkili olan bu yöntemi hekimlere anlatmak, Proloterapi'yi ve Nöroproloterapi'yi Türkiye'de yaygınlaştırmak, ulaşılabilir kılmak ve birçok hastanın iyileşmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Nöroproloterapi Eğitimin Konuğu Ünlü İtalyan Biyolog Prof. Dr. Loıgi Rodella Oldu

Her ay yapılan Proloterapi ve Nöroproloterapi eğitimlerinin bir yenisi Türkiye'nin dört bir yanından uzman hekimlerin katılımı ve Ünlü İtalyan Biyolog Prof. Dr. Loıgi Rodella da konukluğunda 27-28 Eylül tarihlerinde Denizli'de Doğa Termal Otel'de gerçekleştirildi. Op. Dr. Hasan Doğan, kronik ağrılarda oldukça pratik, etkili ve kalıcı olan Nöroproloterapi tedavisine de ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

Op. Dr. Hasan Doğan, Proloterapi ve Nöroproloterapi tedavisinin zayıflamış, eski, işlevselliğini kaybetmiş ağrıya neden olan; eklemleri, kıkırdakları, tendonları, ligamentleri ( bağları ) ve kasları güçlendirmek ve tekrar eski haline getirmek için uygulanan enjeksiyon tedavisi olduğunu, bel ve boyun fıtığı, eklem, diz, kalça ağrıları, donmuş omuz, topuk dikeni, tenisçi dirseği, huzursuz ayak ve popo sendromu, zona ağrıları, romatizmal kronik ağrılarda uzun soluklu kalıcı etki sağladığını belirtti. Nöroproloterapi' nin ise kronik ağrıların en kısa zamanda ve en hızlı şekilde iyileşme göstermesi için yapılan, en etkili sağaltım yöntemi ( tedavi ve terapi yöntemi ) olduğunu söyledi ve diğer refleks tedaviler gibi sadece ağrıyı geçirmekle kalmadığını, kalıcı olarak iyileşme sağladığını sözlerine ekledi.

Proloterapi ve Nöroproloterapi Nasıl Uygulanıyor?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, "Kök hücre oluşumunun arttırılmasını sağlayan enjeksiyon uygulaması Proloterapi ile ağrıya neden olan hasar görmüş dokular yeniden canlandırılıyor. Proloterapi ile omurga ve boyun dengesi düzeltiliyor, böylece ağrının nedeni ortadan kaldırılıyor" dedi. Nöroproloterapi'nin ise kronik ağrıların en kısa zamanda ve en hızlı şekilde iyileşme göstermesi için yapıldığına dikkat çekti.