Türkiye'nin unutamadığı 'gülümsemeler'
LIFESTYLE

Türkiye'nin unutamadığı 'gülümsemeler'

Türkiye’nin gülümseyen ve sağlıkla gülümseten markası Signal, 3 Ekim Dünya Gülümseme Günü dolayısıyla “Türkiye Gülümseme Araştırması” yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Eylül 2014

Araştırma sonuçlarına göre; Türk halkı hala Kemal Sunal'ın gülümsemesini unutamıyor. Kemal Sunal'a Cem Yılmaz'dan daha çok gülüyoruz.

Türk erkekleri Beren Saat ve Saba Tümer, Türk kadınları ise Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'un gülümsemesini beğeniyor. Bembeyaz dişleri ve sıcacık gülümsemeleri ile genç kızların sevgilisi Kerem Bürsin ve Çağatay Ulusoy,gülümsemesi hatırda kalan diğer isimler...

SİGNAL, TÜRKİYE'NİN GÜLÜMSEME HARİTASINI ÇIKARDI
Bembeyaz dişlerle sağlıklı ve güvenli gülümsemeleri hayatımızın merkezine taşıyan ağız bakım markası Signal, 3 Ekim "Dünya Gülümseme Günü" dolayısıyla yaptığı Gülümseme Araştırması ile Türkiye'nin Gülümseme Haritası'nı çıkardı.



Sempatik gülümsemesiyle Türk insanının kalbinde taht kuran Kemal Sunal, her dönemin en çok gülümseten ismi ve gülümsemesi unutulmuyor. Araştırmaya katılanların % 61'i en çok televizyon programlarına güldüğünü söylüyor. Hababam Sınıfı % 67 ile hala en çok güldürenler arasında. Kemal Sunal %49 ile hala en çok güldüğümüz komedyen, onu Cem Yılmaz ve Tolga Çevik takip ediyor.
Türk halkı gülümsemeyi en çok onlara yakıştırıyor.

Beren Saat ve Saba Tümer - Kenan İmirzalioğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ

Türk erkekleri güzelliği ve masum gülümsemesiyle Beren Saat ve kahkahası ile herkesi gülümseten Saba Tümer'in gülüşünden etkileniyor. Kadınlar ise oynadığı sert mizaçlı rollere rağmen tatlı sert gülümsemesiyle Kenan İmirzalıoğlu ve Behlül karakteri ile fenomen olan Kıvanç Tatlıtuğ'un gülümsemesini beğeniyor. Bembeyaz dişleri ve sıcacık gülümsemesi ile beğenilen diğer oyuncular ise genç kızların sevgilisi Kerem Bürsin ve Çağatay Ulusoy.

Gülümsemesi en çok beğenilen yabancılar ise; dünyaca ünlü manken Adriana Lima, bembeyaz dişleri ve muhteşem gülümsemesi hafızalara yer etmiş olan Julia Roberts, karizmatik oyuncu Brad Pitt, Mavi Ay dizisi ile tanıyıp sevdiğimiz Bruce Willis, her yaştan bir çok kadın hayranı olan George Clooney. Hepsinin ortak yanı sağlıklı beyaz dişleri ile kocaman gülümsemeleri.

Son 30 yıldır Türkiye'yi onlar güldürüyor
1980'li yıllardan günümüze TV tarihine baktığımızda bizi güldüren ve gülümseten programlar arasında nesilden nesile halen gülmeye devam ettiğimiz Hababam Sınıfı dikkat çekiyor.

80'lerde; Kemal Sunal, Hababam Sınıfı, Zeki & Metin, Adile Naşit, Nejat Uygur, Devekuşu Kabare, Cenk Koray

90'larda; Bir Demek Tiyatro ile Mükremin Abi, Barış Manço ile Adam Olacak Çocuk, Olacak O Kadar ile Levent Kırca

2000'lerde; Cem Yılmaz, Ata Demirer, Beyaz Show, Avrupa Yakası, GORA, Çocuklar Duymasın
Günümüzde; Cem Yılmaz, Yalan Dünya, Recep İvedik, Güldür Güldür, Arkadaşım Hoşgeldin, Hababam Sınıfı