Hindistancevizi yağının faydaları
LIFESTYLE

Hindistancevizi yağının faydaları

Bir hindistancevizi yağı furyasıdır gidiyor! Son günlerde oldukça popüler olan yağın her geçen gün mucizevi özelliklerini öğreniyoruz. Yararları sizi de şaşırtacak!

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Eylül 2014

Kişisel bakım ve gıda sektöründe sıkça tercih edilen hindistancevizi yağının sağlığımıza olan faydalarını biliyor musunuz? Sizi mucizevi bu yağla tanıştırıyoruz.

Grip ve soğuk alğınlığından korunabilirsiniz

Hindistancevizi yağını içerek, grip ve soğuk algınlığından korunabilirsiniz. Hindistancevizi yağı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.

Aromaterapi yağı olarak kullanabilirsiniz

Hindistancevizi yağını bir aromaterapi yağı olarak da kullanabilirsiniz. Vücudunuzu rahatlatmak için bu yağla masaj yaptırabilirsiniz.

Dişlerinizi beyazlatabilirsiniz

Evet, yanlış duymadınız! 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağını günde 10 dakika ağzınızda çalkalayarak daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Diyet yapıyorsanız kullanabilirsiniz

Diyet yapanlar bu yağı güvenle kullanabilir. Hindistancevizi yağını az miktar yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Sindirimi kolay olan bu yağ, yağ yakımına yardımcı olur.

Kulak temizliğinde kullanabilirsiniz

Kulak temizliği oldukça hassas bir konu. Kulak çubuğunun ucunu hindistancevizi yağına batırın ve kulağınızı nazikçe temizleyin. Güvenli ve sağlıklı bir yöntem.