Meyve ve Sebze Diyeti
LIFESTYLE

Meyve ve Sebze Diyeti

3 günde 2 kiloya kadar vermek için bir tek gıda diyeti

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Kasım 2010

Hedef: 3 günde 1.5-2 kilo.
Günlük Kalori: 900 Kcal

Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda "Tek Gıda Diyeti", "Tek Besin Diyeti" veya "Tek Gıda Rejimi" olarak adlandırılan tip diyetleri uygulamamı önerdi.

Bu tarz diyetler aslında son derece sağlıksız ve sadece bir kereye mahsus olarak uygulanması öneriliyor. O da ancak belli durumlarda. İnternette araştırınca Tek Gıda Diyeti'nin tek bir diyet olmayıp, çeşitli yaklaşımları olduğunu öğrendim. Bunların en belli başlı olanları ekmek diyeti, meyve ve sebze diyeti, çorba diyeti ve karışık tek gıda diyeti. Her bir diyet içinden internetten bulduklarım birbine çok benzer olduğundan aralarından bir tanesini olduğu gibi yazıyorum.

Başarılar!

Ekmek Diyeti
Meyve ve Sebze Diyeti
Çorba Diyeti
Karışık Tek Gıda Diyeti

MEYVE ve SEBZE DİYETİ .
Hedef: Bir haftada 3-4 kilo.
Günlük kalori: 1000 Kcal

Bu diyet "tek gıda rejimi" adı verilen diyetlerden olup, hergün, en az 4 bardak soda ya da su tüketilmesi tavsiye edilir. Yemeklerinize, çesitli bitki ve baharatlar ile, tuz, acı biber ve sirke ekleyebilirsiniz. En fazla 7 gün uygulanmalıdır

Bu diyetin günlük mönüleri:

1. GÜN
Muz hariç gün boyunca istediğiniz kadar meyve

2.GÜN
Gün boyunca sadece istediğiniz kadar sebze yemeği patates hariç

3.GÜN
İstediğiniz kadar meyve ve sebze yemeği patates ve muz hariç

4.GÜN
5 muz, 5 bardak süt

5.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

6.GÜN
2 parça ızgara biftek , çiğ sebze, havuç, kereviz, domates, lahana vs

7.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

İyi diyetler!



Not: Diyet Listeleri, bu konuda herhangi bir uzmanlığı bulunmayan, CafeRUJ.com.tr okuyucuları tarafından önerilmektedir. CafeRUJ.com.tr deneyimlerin paylaşımı açısından okuyucularından gelen bu tarifleri yayınlamakla birlikte hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için lütfen bir diyetisyenle görüşün ve diyet yapmaya başlamadan önce tüm sağlık kontrollerinizi tamamladığınızdan emin olun.