Sayarak zayıfladı, siz de başarabilirsiniz!
LIFESTYLE

Sayarak zayıfladı, siz de başarabilirsiniz!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’nın kilo problemi olan hastalarını tedavi ettiği yöntem "Sayarak Zayıfla" büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Nisan 2014

Dr. Ayça Kaya'nın zayıflama formülü ''Sayarak Zayıfla'' yöntemiyle hastalarından Şennur Ekşi bir yılda 115kg'dan 64kg'a düştü. ''Sayarak Zayıfla'' yöntemiyle tam 51 kilo veren hasta Şennur Ekşi tedaviye kendisiyle birlikte aile fertlerini de dahil etti. Üç kişilik Ekşi ailesi bir yılda toplam 115 kilo verdi.

Sayarak Zayıfla ''mucize'' bir şekilde çok pratik ve sonuç veren bir yöntem. Bu formülün kalorisi kısıtlıymış gibi görünse de, pizzasından lahmacununa birçok yiyecek belli sınırlar içerisinde formüle uydurulabiliyor. Her besin grubundan alınması gereken limit belirleniyor ve günlük limitin planlanması öğreniliyor. Kilo problemi olan hastaların ne yediğinin bilincinde olmasını sağlayan 5333 formülü hastanın doyma miktarı ve vücut kitle indeksine göre, bütün besin grupları bağımsız değerlendirilmek üzere, +1 veya -1 şeklinde azaltılıp çoğaltılıyor.



Dr. Ayça Kaya, 2000 yılından beri uyguladığı bu yöntemi aynı isimli kitabı ''Sayarak Zayıfla'' ile geniş kitlelere ulaştırıyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Sayarak Zayıfla-5333' ün yanı sıra Dr. Ayça Kaya bu yıl ikinci kitabı ''Sayarak Zayıfla Mutfakta'' ile sağlıklı beslenme ve kaliteli yaşamanın yollarını anlatıyor.

Dr. Ayça Kaya ikinci kitabı Sayarak Zayıfla Mutfakta ile mutfaklarda reform yapmaya davet ediyor.
''Sayarak Zayıfla Mutfakta'' şişmanlığın metabolik nedenlerini, yanlış davranış kalıplarını ortaya koyarak, sofralarımızda her zaman yer bulan yemekleri, daha az kalorili, metabolizmayı daha hızlı çalıştırmaya yönelik biçimde pişirme yöntemlerini anlatıyor. Dr. Ayça Kaya, bu kitapta sevdiğimiz yemekleri yağ yakan, tok tutan öğünlere dönüştürmenin sırlarını veriyor.