Kışın sağlığınızı balıkla koruyun
LIFESTYLE

Kışın sağlığınızı balıkla koruyun

Kılıç deniz ürünleriyle kışı da sağlıklı yaşayın!

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Ekim 2014

Dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi, ülkemizin ve Avrupa'nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz, tamamladığı ürün gamındaki farklı lezzetlerle kış mevsiminin zorlu koşullarında da bağışıklık sisteminin sağlam kalmasına yardımcı oluyor.

Besin bileşimleri bakımından bünyenin gereksinim duyabileceği tüm maddeleri içeren balığın haftada en az 2 gün yenmesi, hareketli bir yaşam süren insanın sağlam bir zihin ve vücuda sahip olmasını sağlıyor.

Gıda olarak iyi ve kaliteli protein kaynakları arasında yer alan balık, yüzde 18-25 oranında protein içeriyor. Biyolojik olarak çok değerli bu madde her besinde bulunmayan, insan için son derece gerekli amino asitleri ideal oranlarda içeriyor.

Uzmanlar, balık etinin kemik gelişiminde, gözün farklı ışıklara uyum sağlaması ve görebilmesinde, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini içerdiğini vurguluyorlar. Ayrıca kalsiyumun kemiklere yerleşmesi, kemik sağlığı ve gelişiminde görevli olan D vitamini ve özellikle kanın akışkanlığını sağlayan K vitamini bakımından da hayli zengin olduğunu belirtiyorlar.

Haftada en az 2 kez düzenli balık tüketmek, vücudun tüm gereksinimi karşılıyor. Balık etinin yağ içeriğini temel olarak uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri oluşturuyor. Bu yağ asitleri göz sağlığı, kanın akışkanlığı, beyin fonksiyonları, kalp krizi, kalp damar hastalıkları, damar sertliği, depresyon, migren, eklem romatizmaları, şeker hastalığı, yüksek kolesterol ve tansiyon ile kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahip bulunuyor. Ayrıca balık boy uzatıyor, zayıflatıyor ve cinsel gücü artıyor.

Ete göre daha hafif ve diyete uygun olması, balığı, ideal bir beslenme unsuru olarak öne çıkarıyor. Burada da steril sularda ideal koşullarda üretilmiş ve gıda güvenliği kriterlerine göre paketlenmiş kültür balığını tüketmek önem taşıyor.

Balık çiftliklerinde en çok çipura ve levrek yetiştiriliyor. Ve "markalı" bu balıklarla hazırlanan yemekler, sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyenlerin birinci tercihi oluyor.

Türkiye'nin balık markası Kılıç Deniz'in 4 kategoride sunduğu ürünler "Taze Lezzetler", "Pişir-Ye Lezzetler", "Pratik Lezzetler" ve "Aç-Ye Lezzetler" olarak konumlandırılıyor.

Kılıç Deniz'in "Taze Lezzetler" kategorisindeki çipura, levrek, alabalık ve kaya levreği, bütün olarak balıkçılarda ve marketlerde satılıyor.

Özel MOP ambalajında son kullanma tarihine kadar tazeliğini koruyan "Pişir-Ye Lezzetler" temizlenmiş bütün çipura ve levreklerle fileto olarak paketlenen çipura ve levreklerden oluşuyor.

"Pratik Lezzetler"de, özel poşetleriyle suda haşlanabilen veya fırında pişirilebilen Akdeniz Levreği ve Akdeniz Çipurası, fesleğen-limon ve domates-maydanoz olmak üzere iki farklı sosla sunuluyor.

Kapari ve tane karabiberle çeşnilendirilmiş füme alabalık ve kaya levreği konserveleri de "Aç-Ye Lezzetler" kategorisini oluşturuyor.

Kılıç Deniz'in 4 farklı kategorideki bu ürünleri, sağlıklı beslenmeye özen gösteren ve istediği öğünde farklı lezzetlerde balık yemek isteyenler için mükemmel alternatifler oluşturuyor.