Antibiyotikleri boşver bu çorbalar yeter!
LIFESTYLE

Antibiyotikleri boşver bu çorbalar yeter!

Artık kendi şifalı çorbanızı yapmak için annenizin tarifine ihtiyacınız yok.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Ekim 2014

Kış geliyor! Havalar soğurken kendimize daha iyi bakmak gerek. Yemek.com "Önümüzdeki 6 Ay Antibiyotik Niyetine İçilecek 8 Kış Çorbası" başlıklı listesi ile bu kış bünyelerimizi hastalık geçirmez hale getirmeye kararlı!

Çorbalarınızı şimdiye kadar hep annenizin elinden içmiş olabilirsiniz. Kuşkonmaz sizin için çengel bulmacada cevaplanması gereken bir kelimeden başka bir şey ifade etmeyebilir. Mercimek çorbası ile ilişkiniz kebapçıdaki bir iştah açıcıdan öteye geçmemiş olabilir. Artık her şey değişecek; Yemek.com'un şifalı çorba listesi ile sağlıklı yaşam vizyonunuz genişleyecek. Üstelik Yemek.com yeni yetme mutfak kaşifleri ile çorbaların tariflerini de paylaşıyor. Listede Türk mutfağının klasikleri de var, eski Mısır'ın gizemli lezzeti de. Kısacası artık annenizin tarifine ihtiyacınız yok, aradığınız her şey, Yemek.com'da!

İşte doktora gitmek yerine tavuk suyu çorbaya limon sıkmayı tercih edenlere hitap eden o listeden öneriler:

Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, "Diğer sebzeler de gücenmesin" diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.

Yeşil reçete: Yeşil mercimek çorbası

Yeşil mercimek çorbası yeşil reçetenin yazabildiği bütün ilaçları tek başına karşılar, aynı tedavileri de yapar. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. Yemek.com yazarlarından Su Irmak bu çorbayla ilgili püf noktaları kısmında "Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor.

Kod adı doktor: Tarhana çorbası

Tarhana çorbasını üniversiteye giriş sınavına sokun, en iyi tıp fakültesini kazanır, 6 yıl okur, profesörlere de ilham verir, geri gelir. Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir. Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Su Irmak, "Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarını sunarak" paylaştığı tarifte, tarhana çorbasında kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanmanızı öneriyor.