Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Mevsimin vazgeçilmez deniz ürünü balık denilince akla bir çok pişirme tekniği geliyor. Yağlama, kızartma, haşlama ve buğlama bunların başında gelir.
Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Fakat tava veya ızgara balık pişirmede en önemli yöntemlerin başında gelir. Mutfakta da çoğu zaman bu yöntemi kullanırız...
Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Tava ve ızgarada yapmanız gereken öncelikli olan şey yağı olabildikçe az kullanın çünkü bazı balıklar yağlıdır. Bu sebepten az yağ kullanınız.
Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Izgara veya mangal yaptığınızda ise defne yaprağı ile hem tatlandırabilirsiniz hem de ekstra lezzet katabilirsiniz.
Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Buharda ve haşlama yaptığınız zaman ise sebzelerle bütünleştirip buharda (folyo yardımıyla) nefis tatlar yapabilirsiniz.
Balık pişirme teknikleri nelerdir?
Özellikle kış ayları balıklara dikkat edilmesi gerekiyor. Genelde kış aylarında balık çok fazla yağlı olduğu için az yağ tüketmeye özen göstermelisiniz.