Eve iş götürür müsün?
LIFESTYLE

Eve iş götürür müsün?

İşte kritik bir mülakat sorusuna verilmesi gereken cevap...

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mayıs 2010

Eve iş götürür müsün?
Ne Anlama Geliyor: Bu, birbirine tamamen zıt karakteristiklerden birini anlamaya çalıştıkları şaşırtmacalı bir sorudur.

Eğer düzenli ve organize birini arıyorlarsa eve iş götürmeyi belirli bir zaman dilimi içerisinde işlerini yönetme beceriksizliği olarak değerlendirebilirler. Eğer iş ve hayat dengesini sürdürebilen insanlardan hoşlanıyorlarsa eve iş götüren birini tercih etmeyeceklerdir. Diğer yandan işiyle yaşayan bir iş kolik arıyorlarsa o zaman eve iş götürmeyi bağlılık ve tutkunun bir işareti olarak ele alacaklardır.

Nasıl Yanıtlamalı: Eğer bu soruyu nasıl yanıtlamak gerektiğinden emin değilseniz, yapılacak en iyi şey olası riske karşı hamlenizi korumak. İşi bitirmeye hevesli olduğunuzu ve verimli ve etkili çalışmayı arzuladığınızı gösterin.

Bir proje üstlendiğimde planlamaya biraz vakit ayırarak zamanında yetiştirmeyi garanti altına alırım.

İşler çok önemli ve acil hale geldiğinde ekstra çalışmaktan çekinmeyeceğinizi gösterin.

Her ne kadar normalde işlerimi zamanında bitirip 6 gibi çıkmaya çalışsam da bazen işler sıkıştığında ekstra çalışır ve onay alana kadar kalarak işleri bitiririm.

Eğer bir fırsat çıkarsa iş özel hayat dengesinin önemini anladığınızı belirtin ancak şirket değerlerinin farklı bir yönde olduğunu anladığınızda böyle bir ifade kullanmaya dikkat edin.

Dinlenmek için zaman ayırmanın önemli olduğuna inanıyorum. İşte geçirilen fazla zaman üretkenliği düşürür ve hata yapma oranını artırır.

Ailesi olan birinin aile bireyleriyle vakit geçirmesi önemli, o yüzden de her zaman işlerimi vaktinde bitirmeye çalışırım. Aileme de hak ettiği zamanı vermeliyim diye düşünüyorum.

Ancak bu noktada ekstradan çalışmanıza neden olan beklenmedik durumları fırsat olarak değerlendirdiğinizi de not düşmeyi ihmal etmeyin…

Evde çalışmak durumunda kaldığımda bunu bir fırsat bilerek hataların tekerrür etmesini engellemek için vaka analizi yaparım. Bu sayede geçen yıl boyunca çıktı sürecini yüzde 40 oranında kısaltma şansı buldum.

www.isteinsan.com.tr