Uzmanlar ‘çalıştığınızı gizlemeyin’ diyor
LIFESTYLE

Uzmanlar ‘çalıştığınızı gizlemeyin’ diyor

Çalışanlar hangi alanlarda iş arıyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2010

Kariyer.net'e göre;
►Satış elemanı
►Tıbbi mümessil
►Muhasebe elemanı
►Yönetici adayı
►Müşteri temsilcisi

SecretCV'ye göre;
►Mağazacılık/perakendecilik
►Tekstil
►Gıda
►İnşaat
►Bankacılık/finans

"Bazen paylaşmak işe yarayabilir"
Kerim Paker / KRM Danışmanlık
Çalışırken iş arayanlar kesinlikle rastgele CV göndermemeli. İnternet siteleri üzerinden yapılacak başvurularda, ilan sahibi şirketlerle ilan içeriği çok iyi incelenmeli ve aday sadece kendi özelliklerine uyanlara başvurmalı. Bence işinden memnun olmayan bir çalışan, ayrılma kararı almadan önce sıkıntılarını üst yönetimiyle paylaşmalı. Bazen firmalar bu durumdaki çalışanlarına pozisyon değişikliği, yeni sorumluluklar gib ialternatif çözümler sunabiliyor.

"İşiniz olduğunu belirtin"
Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka / HRM
Çalışan adayların iş arama sürecinde özgeçmişlerinde 'çalışıyor' oldukları bilgisini gizlememeleri gerekir. CV üzerinde halihazırda çalıştığını açıkça belirten adaylar görüşmeye çağrılırken görüşme günü ve saatleri konusunda daha toleranslı ve esnek karşılanabiliyor. Burada önemli olan, yeni bir iş ararken mevcut işinizdeki sorumluluk ve görevleri aksatmadan yerine getirebilmek.

İşverene ders vermek
Murat Yeşildere / Egon Zehnder
Çalışırken iş arayanların bu arayışı işverenleriyle paylaşması bence Türkiye şartlarında gerçekçi değil. Aslında iş arayanların önemli bir kısmı ne aradığını bilmeden "acaba çalıştığım koşullardan daha iyi bir şeyler bulabilir miyim?" diye pazarda bakınanlar. Ancak gerçekten sahip olunan işle ilgili somut sıkıntılar varsa ve işten ayrılma kararı kafalarda yer edindiyse, bunu işverenle paylaşmak olası iyileştirmelerin önünü de açabilir. Her ne olursa olsun iş arayışının amacı, "işverene ders vermek" olmamalı.

"İş, işte bulunur!"
Fatmanur Erdoğan /kariyeryolculugu.com
Yeni bir iş aradığınızı ve ayrılmak istediğinizi yöneticinize söylediğiniz anda aslında o şirketteki kariyerinizi bitirmeye hazır olduğunuzuda açıkça ifade etmiş olursunuz. Bu da, kısa bir süre içinde yeni bir iş bulmanız gerektiği anlamına gelir. Çünkü yöneticinizde sizin yerinize gelecek ismi düşünmeye ve planlarını yapmaya başlar. Ama işiniz varken başka bir iş aramak her zaman avantajlıdır çünkü pazarlık gücünüz artar. Buyüzden de tercih edilen, çalışırken iş aramaktır.