Tüm dertlerinizin dermanı sizde saklı!
LIFESTYLE

Tüm dertlerinizin dermanı sizde saklı!

Orta Asya ve Uzak Doğu’nun kadim bilgilerinin sentezinden oluşan BYKAMA sistemi ile tabiri caizse insanlar yeniden doğuyor. Bedenin ve ruhun bilgeliğini temsil eden bu öğreti hakkında merak ettiklerimizi sistemin kurucusu Doç. Dr. Kabuljan Murzaev’e sordu

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2015

Uyguladığınız sistemin içeriğinden bahseder misiniz?
Temelini kadim Orta Asya, Tibet ve Japon öğretileri oluşturan sistem; insanın kendi bedenini derinden tanıyarak, kazanacağı bilgi ve becerilerle kaybolan sağlığını yeniden kazanmakla başlayıp kendi doğasıyla barışmasını, sevmesini ve giderek yaşamını ve kendini yeniden doğurmasını hedefliyor. İçindeki potansiyeli ortaya çıkarmaya, kullanabilmeye, iyileştirme mekanizmasını harekete geçirmeye, fiziksel ve psikolojik problemlerini çözebilmeye ve sağlığını koruyabilmeye, yeteneklerini ve altıncı hissini keşfetmeye, kadının ve erkeğin gizemli doğasını tanımaya, 7 kuşağımızdan ve köklerimizden yardım, destek ve güç almaya yönelik çalışmalardan oluşan bir sistem.

Sistemin 3 aşaması var, öyle değil mi?

Evet 3 aşaması var, şu şekilde:

• İlk aşama- Derdim Bana Derman İmiş
Bedenimizi tanıyıp doğanın bir parçası olduğu bilinciyle yaşamımızı düzenlediğimizde, o da bizi sağlıklı ve mutlu bir yaşamla ödüllendirecektir. Ona kötü davrandığımızda ise tıpkı doğa gibi bizi cezalandıracaktır; hastalıklarla, ağrılarla, sakatlıklarla. İnsan hastalığa yakalandığında paniğe kapılıyor, morali düşüyor, çare bulmaya çalışıyor. Hastalığın kötü bir şey olduğuna inanıyor. Halbuki, ortaya çıkan bu sağlık problemi kişinin can kurtarıcısıdır, dermanıdır.
Hastalığı bir uyarı olarak ele aldığımızda, kendimizi, bedenimizi, doğamızı yakından tanımak ve hayatımızı yeniden düzenlemek ihtiyacını duyar ve bu yolda ilerlersek yepyeni bir dünyaya açılabiliriz. Bizim uyguladığımız egzersizler, jimnastikler, meditasyonlar ve ritüeller bedenimizin sağlığını korumaya, hastalıklarımızdan kurtulmaya, doğamızı tanımaya yöneliktir. Bunlar uygulaması kolay ve son derece etkilidir . Tüm egzersizler hastalığı iyileştirmeye destek sağlayan seçilmiş müziklerle yapılmaktadır.

• İkinci aşama – Derman ile Yeniden Doğuyorum

İnsanın gizemli yönlerini keşfetmeye, kadın ve erkeğin ruhsal ve fiziksel farklılıklarını anlamaya, altıncı hissi harekete geçirme ve uygulayabilme becerileri, bilinmeyen yeteneklerin anlaşılıp kullanılması, yedi kuşağın desteğinin ve gücünün alınması, bedensel ve psikolojik problemlerin üstesinden gelmeye yönelik fiziksel, ruhsal, zihinsel ve duygusal çalışmalardan oluşuyor. Seminer esnasında yaşayacağınız özel deneyimler, size dünyayı, kendinizi yeniden öğrenmeyi ve öğrendiklerinizi uygulayabilme becerisi kazandırıyor. Bu aşamanın temelini beceri ve yeteneklerimizi keşfetmeye yardım eden öğretiler; beynin sol ve sağ loblarının çalışmasının dengeleme jimnastikleri; İnsan organizmasının verimli çalışmasını sağlayan seçilmiş müzik eserleri, bedeni aktif, enerjik tutan hareketli jimnastikler, çağdaş insanın önüne çıkan stres, korku, yalnızlık, başarısızlık gibi konular ve bunları yenmeye yönelik geniş, derin, kapsamlı, denenmiş yöntemler oluşturmaktadır.

• Üçüncü aşama – Köklerimize Yolculuk
Hepimizde kaynağı insan soyundan gelen bir güç vardır ve bu güç bize soyumuz tarafından doğuştan verilmiştir. Yedi günlük gezi-semineri değişik güç alanları, doğa güzellikleri ve kutsal alanlara geziler, günlük seminer ve atölye çalışmalarından oluşuyor. Orta Asya'nın toprağına basıp havasını soluyacak, yemeklerini yiyip sularını içeceğiz. Türkülerini dinleyip danslarıyla coşacağız. Sıcağını, rüzgarını tenimizde hissedeceğiz ta ki sınırlarımızı aşıp geçmişimizle geleceğimizi an'da buluşturana dek…

Ayrıntılı bilgilere www.bykama.com.tr sayfamızdan ulaşabilirsiniz.