Daha kolay bir hayat için akıllı hileler
LIFESTYLE

Daha kolay bir hayat için akıllı hileler

Bazen bir şeyi yapmayı son derece içten şekilde arzu edersiniz ama ne yazık ki yapmanız gereken her şeyi 24 saate sığdırmanız mümkün olmaz. İşte burada devreye giriyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

Eğer sonuç herkesi mutlu edecekse misafirler için basit ve kolay bir şeyler hazırlamakla yapımı saatler süren yemekler pişirme arasında ne gibi bir fark olabilir?
Size vereceğimiz öneriler sayesinde yapmanız gereken sıkıcı işleri atlayarak, hayatınızı daha kolaylaştırabilirsiniz. Yaratıcı ve kurnaz önerilerimizi uygulayarak en zorlu projelerinizi bile hayata geçirebilirsiniz. Tavsiyelerimizi izleyerek sonuçta aynı hedefe ulaşsanız da, seçtiğiniz kestirme yollar hem size vakit kazandıracak hem de sinirleriniz yıpranmadan ve çok yorulmadan istediğinizi elde edeceksiniz. Üstelik arkadaşlarınız, aileniz ve erkek arkadaşınız tarafından "becerikli" diye anılmak da işin bonusu.

Yeni alacağınız bir kıyafeti denemeden uymayacağı nasıl anlarsınız?

HİLE: Boynunuzun çevresi neredeyse belinizin çevresinin yarısı kadardır. Gömleği veya pantolonu elinize alın, bel kısmını gererek açın ve boynunuza dolayın. "Doladığınızdaki sıkılığı veya bolluğu belinizde de sıkı ya da gevşek olacağını gösterecektir" diye ipucu veriyor Tim Gunn's Guide to Style (Tim Gunn'ın Stil Rehberi) programının yapımcısı Tim Gunn. "Veya bel kısmını belinizde oturması gereken bölgede ölçün, eğer kenarlardan biraz fazlalık kalıyorsa, size uygun olacaktır" diyor Gunn.

Patronunuz ani bir toplantıya çağırdığında derli toplu görünün

HİLE: Saçınızı fırça veya tarakla hafifçe arkaya doğru tarayın ve aşağıda bir at kuyruğu yapın. "Bu model hızlı bir şekilde tertipli ve temiz görünmenize yardımcı olacaktır" diyor moda tasarımcısı Carson Kressley. Ardından, yanaklarınıza biraz allık ve dudaklarınıza da parlatıcı sürün. Bu, doğal görünmenizi sağlayacak ve yüzünüze renk verecektir. Ofiste şık bir ceket veya hırkanız varsa üstünüze giyin, çok hazırlıksız yakalandıysanız bir arkadaşınızdan üzerindekini size ödünç vermesini isteyebilirsiniz. "İyi görünmek için çok fazla çaba sarf etmek sizi bitkin düşürür" diye ekliyor Kressley.

İşle ilgili tonlarca doküman okumanız gerekiyor ama vaktiniz çok az.
HİLE: "Okumanız gereken bütün paragrafların en azından ilk ve son cümlelerini okuyun" diye öneriyor altı sene üst üste Dünya Hızlı Okuma Şampiyonu olan Anne Jones. Kavramanız gereken önemli bilgiler genelde hep ilk ve son cümlelerde olur. Okumanız gerekenlerin içinde boğulmak yerine, sadece bunları okuyarak ana fikri kavrayabilirsiniz. Ayrıca okurken elinizde mutlaka bir kalem olsun ve metni bir kalem yardımıyla takip edin. Bu, dikkatinizi toplamanıza yardımcı olur. Hızla okurken gözleriniz bilinç dışı olarak ileriye ve geriye doğruya kayar. Ama kalem yardımıyla okursanız, kaymayı engeller ve okuduğunuz şeye odaklanmayı başarabilirsiniz.

Fazla zaman ve para harcamadan salonunuzun havasını nasıl değiştirirsiniz?
HİLE: "Duvarlardaki küçük tabloları kaldırın ve bunların yerine büyük bir ayna asın. Ayna, mekanın hem daha büyük görünmesini sağlayacak hem de odadaki ışığı artıracaktır" diyor iç mimar ve tasarım psikolojisi uzmanı Jeanette Fisher. Ayna yerine büyük boy tek bir tablo veya sevdiğiniz bir fotoğrafın büyütülmüş bir kopyasınu da kullanabilirsiniz. Bu uygulama odanın havasını tamamen değiştirecektir. Eğer salonunuzun duvarları beyaz veya beyaza yakın açık bir tonda boyanmışsa, yalnızca bir duvarınızı çarpıcı bir renge boyayabilir ve yastıklar, vazo veya resim çerçeveleri gibi aynı renkte aksesuarlar koyabilirsiniz. "Böyle yaptığınız zaman odaya yeni bir renk katacak ve ortama farklı, ilginç bir düzenleme kazandıracaksınız" diyor iç mimar Ricky Gitt.

Hâlâ ofistesiniz ve akşam için ani program yaptınız. eve gidecek vaktiniz de yok.
HİLE: Öncelikle üzerinizdeki fazlalıklardan kurtulun. Örneğin o gün işe giderken, üzerinize bir hırka giydiyseniz, hırkayı çıkarın ve omuzlarınızdan aşağıya doğru bağlayın. Makyaj çantanızda da her zaman hayat kurtaracak birkaç ürün olmalı. Siyah rimel ve kırmızı ruj sürdüğünüz zaman artık geceye hazır sayılırsınız. Aksesuarlar harikalar yaratır. Yol üzerinde bir butikten alacağınız kemer veya eşarp sayesinde tüm havanızı değiştirebilirsiniz. Öte yandan çok pahalı olmayan bir mağazadan alacağınız ve o gün giymiş olduğunuz giysilere uygun halka küpe ve bilezikler de işinize yarayacaktır.

E-postalarınız gelen kutunuzu çok doldurdu. nasıl hızlıca temizleyebilirsiniz?
HİLE: "Gelen kutunuzda haberler, reklamlar, arkadaşlarınızdan gelen fıkralar ve spam'ler gibi gereksiz e-postaları gördüğünüz anda, onlardan hemen kurtulun ve sizin için daha önemli olan, okumanız gereken postalara bakın" diyor Never Check E-Mail In The Morning and Other Unexpected Strategies For Making Your Life Work (Sabahları EPostalarınıza Bakmamak ve Size Zaman Yaratacak Diğer Taktikler) adlı kitabın yazarı Julie Morganstern. Gün içerisinde e-postalarınıza bakacağınız birkaç zaman dilimi belirleyin. Örneğin öğlenden önce, öğlenden sonra ve çıkmadan önce birer kere 15'er dakika e-postalarınıza bakmak için zaman ayırın. Kolayca cevap verebileceklerinize hemen cevap verin ve herhangi bir dosyanın içine atamayacaklarınızı gelen kutunuzda bırakın. Böylece daha sonra cevaplamak istediğinizde saatlerce aramadan onlara ulaşabilirsiniz.

Akşam yemeğe misafiriniz mi var?
HİLE: Marketten hazır lazanya alın ve parçalara bölerek haşlayın. Tabaklara şık bir şekilde yerleştirin ve üzerine biraz mantar, enginar parçaları ve domates sosu dökün. Son olarak da, üzerini maydanoz ve kekikle süsleyin. Garnitür olarak da, yeşil fasulye veya kuşkonmaz haşlayarak tabakları süsleyebilirsiniz. Bu pratik tabağı, yanında parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz. Tatlı olarak ise yine marketten alacağınız dondurmayı, şık bir sunumla hazırlayabilirsiniz. "Sunuş biçiminiz en basit mönünün bile üzerinde çok vakit harcanmış gibi görünmesini sağlayabilir" diyor Food Network adlı programın sunucusu ve Semi-Homemade Series (Evde Yapılmış Gibi) adlı kitabın yazarı Sandra Lee.

Alışveriş yaptınız ve kasada uzun bir kuyruk var
HİLE:
Çok katlı bir mağazadaysanız, ödemenizi yapmak üzere erkek giyim bölümü veya başka bir bölüme gitmeyi deneyebilirsiniz. Genellikle bu tür merkezlerin en kalabalık bölümleri kadınlara ayrılmış kısımlardır. Gerekirse başka bir kata geçmeye de üşenmeyin.Her durumda kasadaki kuyruğu beklemekten daha kolay olacaktır.

Maniküre gidemediniz mi? Kendiniz yapabilirsiniz.
HİLE : Şimdi anlatacağımız hızlı manikür yöntemi ile kuaföre gidemediğiniz zamanlarda idare edebilirsiniz. Tırnaklarınızı törpüleyin ve parfümerilerde satılan ve tırnak diplerine sürülen özel kremleri uygulayın. "Bu kremler tırnaklarınızın etrafındaki ölü derileri temizleyip, parmaklarınızın pembe ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır" diyor tırnak bakım uzmanı ve Gwyneth Paltrow ile Fergie'nin manikürcüsü Deborah Lippmann. Bu işlem aynı zamanda cila sürülmüş gibi bir görünüm de sağlayacaktır.

Bronzlaştırıcı krem sürmeniz gerekiyor ama kuruması uzun sürüyor.
HİLE: Sabah duşunuzu yapıp kurulandıktan sonra, kremi vücudunuza bolca sürün ve saç kurutma makinenizi ılıkla sıcak arasına ayarlayın. Vücudunuzdan 15 cm kadar uzak tutarak, bütün vücudunuzu kurutun. Verdiğiniz ısı sayesinde krem daha etkili olacak ve renginiz daha çabuk değişecektir. Kremin kuruması için giyinmeden önce en az on dakika beklemek yerine, bu işlemi yaparak zaman kazanabilirsiniz.

On dakikada şık bir geceye hazırlanmak için
HİLE:
En son nerede çok şık bir kıyafet giydiniz ve o gece kendinizi çok beğendiniz ya da iltifat yağmuruna tutuldunuz? Hiç düşünmeden, aynı kıyafeti üzerinize geçirin. "Eğer hâlâ hatırlayamadıysanız ya da o kıyafetin yeni ortama uymayacağını hissettiyseniz siyah bir etek veya pantolonun üzerine, yine siyah bir bluz giyin" diye öneriyor Kressley. Kıyafetinizi topuklu ayakkabılar ve minik bir portföy çanta ile tamamlayı unutmayın. Makyajınıza gelince; her zaman yaptığınız gece makyajına bir de parlak ruj ekleyin. Kuaföre gitmeye vakit bulamadıysanız, saçınızı topuz yapabilir ve taşlı, şık bir toka ile süsleyebilirsiniz.


Kavgayı kazanmanın zararsız yolları!
Dişi şeytanla nasıl baş edilir?
Daha kolay bir hayat için akıllı hileler
Hedefe ulaşmak için
Kaygıyı açmak ve aşmak
6 adımda hayatınızı kolaylaştırın
İsteklerinizi elde etme yolları
Kendinize güveninizi artırma için 15 öneri
Profesyonel yaşantınızın kabusları: Kompleksliler

Kaynak : Cosmopolitan
Abone olmak için:
Tıklayın