6 adımda hayatınızı kolaylaştırın!
LIFESTYLE

6 adımda hayatınızı kolaylaştırın!

Birçok kadın gibi sizin de hayatınız muhtemelen hızlı bir tempoda akıyordur. Bundan sonra kendinizi asla bitkin ve hayatın hızına yetişemiyormuş gibi hissetmemek için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

"Rahat" bir tempoda olun
Bazen takıntılar iyidir (geçirdiğiniz son ateşli geceyi aklınızdan çıkaramamak gibi) ancak beyninizin sürekli bazı olaylara saplanması hoş bir durum değil aslında ("Beni aramayacak", "Bu iş asla yetişmeyecek" gibi). Bu tür takıntılardan kurtulabilmek için daima şunu düşünün: "Ne olacaksa zaten olacak." Kendi kendinize sürekli bunu tekrarlarsanız, korkularınız azalır ve hayatı olduğu gibi kabul edersiniz.

E-postalarınızı periyodik olarak silin
Çalışanların çoğu gelen e-postaları gereksizyere saklarlar. Öyle ki gerektiğinde önemli bir mesajı veya keyif verici bir fotoğrafı bulamazlar. Bu durumla karşılaşmamak için, gelen mesajlarınızı gruplandırın: işle ilgili olanlar için bir dosya, özel işler için bir dosya, arkadaşlarınızın mesajları için bir dosya. Kalanlar işinize yaramayacaksa, silin. Sürekli gelen kutunuzu kontrol etmek yerine, günde 2-3 kez internete girip bakmanız yeterli.

Eski sevgili takıntısından kurtulun
Sizi terk eden eski sevgiliniz için hâlâ öfke duymakta haklısınız ama öfkeniz ona ne kaybettirir, size ne kazandırır? Biran önce duygularınızı kontrol altına almayı başarmalısınız. Bir dahaki sefere aklınıza geldiğinde, kafanızda onun olumsuz özelliklerini içeren bir liste oluşturun veya önem verdiğiniz ama onda bulunmayan özelliklerin listesini yapın. Böylece onun sizin için en iyi seçim olmadığını hatırlayacaksınız.

Yeriniz havadar olsun
Kalabalık daima yorar, bunu unutmayın. Evinizde eşya kalabalığı bulundurmayın, ofis masanızı ferah tutmaya çalışın. Yatak odanızda bazı yerlere ulaşabilmeniz için, eşyaların üzerinden atlamanız gerekiyorsa, engel teşkileden her türlü eşyayı ortalıktan kaldırın. Dağınıklık yapan aynı türden eşyaları tekbir yerde gruplandırmaya çalışın (gazete, dergi vs. türü eşyaları bir gazetelikte toplayabilirsiniz).

Fazla yük taşımayın
Spora gittiğinde çantasında her türlü eşyayı bulunduranlardan mısınız (deodoranlar, saç kremleri, şampuanlar, el kremleri, boy boy havlular)? Öyleyse vazgeçin ve evden çıkarken sırf arabanızın anahtarını, kredi kartınızı ve ehliyetinizi yanınıza alın. Kendinizi kuş gibi hafif hissedeceksiniz. Bunu alışkanlık haline getirirseniz, daha da mutlu olacaksınız…

Bir geceyi kendinize ayırın
Daima bir işiniz çıkıyor ve hep bir yerlere yetişmek zorunda mı kalıyorsunuz? Haftada bir günü kendinize ayırın ve o gün istediğinizi yapın. Küveti sıcak suyla doldurun, içine girin, favori romanınızı okuyun veya gözlerinizi kapatıp, tatilde olduğunuzu hayal edin.

İlginizi çekebilecek bazı haberler:
Kendinize güveninizi artırma için 15 öneri
Kavgayı kazanmanın zararsız yolları!
Dişi şeytanla nasıl baş edilir?
Daha kolay bir hayat için akıllı hileler
Hedefe ulaşmak için
Kaygıyı açmak ve aşmak
Profesyonel yaşantınızın kabusları: Kompleksliler
İsteklerinizi elde etme yolları