Bebeğimin odası
LIFESTYLE

Bebeğimin odası

Okul öncesi çocukların odaları, dışarıdaki kocaman dünyayı keşfetmeye başladıkları gizemlerle dolu bir sığınaktır. Bu nedenle büyüme çağındaki bir çocuk için seçilen her bir renkli detay onun hayal gücünü zenginleştirecek ve yaratıcılığını ortaya çıkaraca

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

Heyecanla yolunu gözlediğiniz bebeğiniz nihayet doğdu.Tabii bütün anne babalar gibi odasını o daha doğmadan aylar önce hazırladınız. Bir beşik - yatak, alt değiştirme yatağı, şifoniyer ve en az iki kapılı bir dolap bu yeni misafirin tüm gereksinimlerini karşılamak için şimdilik yeterli görünüyor. Ancak su gibi akıp giden zaman içinde bir de bakmışsınız ki bebeğiniz emeklemeye,birkaç ay sonra da ilk adımlarını atmaya başlamış.Demek ki odada değişim vakti yaklaşıyor. Bir süre sonra yatağı büyütmek, çocuğunuzun rahatça resim yapabilmesi için bir masa tablası eklemek, raf sayısını artırmak gerekecek. Tüm bu saydıklarımız 0-6 yaş bebek veçocuk odalarının vazgeçilmezleri olsa da sizin bu odaya katacağınız pek çok renkli detayın ve yapacağınız seçimlerin büyüme çağındaki çocuğunuzun kişilik gelişimi üzerinde büyük rol oynayacağını unutmamak gerekiyor.

Görünmeyen tehlike
Bebeklikten çocukluğa geçiş dönemi aynı zamanda yeni keşifler ve oyunlar dönemidir. Bu dönemde çocuğun keşif alanı özellikle kendi odası olacağından olası tehlikelere karşı önlem almakta yarar var. İtalyan Assomobili firmasının bebek ve genç odası mobilyalarını ithal eden Bedrooms'dan Arzu Elkatip güvenli çocuk odaları için gereken şartları anlattı. Avrupa Birliği'nden çocuk odalarında güvenlik sertifikalı Assomobili, 00100 standardı gereğince çocuk odalarında öncelikle toksik olmayan malzemelerin kullanılmasına özen gösteriyor. Bu özellikle yeni diş çıkaran bebeklerin tüm mobilyaları dişlemelerinden dolayı hayati önem taşıyor. Bir diğer önemli nokta da mobilyalarda çocukların söküp yutabileceği hiçbir parça bulunmaması.Arzu Elkatip tüm çekmecelerin çocuk fazla çekip de beraberinde geriye düşmesin diye gövdeye özel stop'lu mekanizmalar ile bağlanması gerektiğini söylüyor. Dolap kapaklarının çocuklar için birer tuzağa dönüşme olasılığı da göz ardı edilmemeli. Bu sebeple dolap kapaklarının menteşe yanındaki aralıklar küçük parmaklar sıkışmasın diye beş milimetreden az tutuluyor. Çocuklara sanki tırmanılacak eğlenceli bir ağaç gibi gelen kitaplıklar ve raflar ise mutlaka yerlerinden çıkmayacak şekilde tasarlanıyor.

0 - 6 yaş bebek ve çocuk mobilyalarının geri dönüşümlü olması önemli. Sonradan eklenebilecek modüllerle bir bebek odası rahatlıkla altı yaş odasına dönüşebilir.

Bebek ve çocuk odalarında melamin kaplama tavsiye ediliyor. Melamin çizilmelere dayanıklı olması ve zaman içinde renk veya şekil değişimine uğramaması nedeniyle çocuk odaları için ideal.

Çocuğunuzu hangi odada büyütmek istersiniz

Kaynak : House Beautiful
Abone olmak için:
Tıklayın