Klasik 'sevgililer gününe' kendi yorumunuzu katın!
LIFESTYLE

Klasik 'sevgililer gününe' kendi yorumunuzu katın!

Bu yıl farklı bir şey yapın. Klasik kutlamaları bir kenara bırakın, içinizden geldiği gibi bir "Sevgililer Günü" hazırlayın...

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2010

CafeRUJ uzmanlarından Yeme-İçme Uzmanı Pınar Kabaca'ya alışılagelmiş bir sevgililer günÖzlem Yılmazünden nasıl kurtulabileceğimizi ve nasıl kendimize özel bir Sevgililer Günü yaratabileceğimizi sorduk. İşte kendimizden birşeyler katarak hazırlayabileceğimiz Sevgililer Günü alternatifi...

Kulaklarınızı tıkayın gözlerinizi kapatın; 14 Şubat'a kadar açmayın. Kırmızı güller, kalp çikolatalar, birbirine benzeyen reklamlar, lüks restoranlarda 2 kişilik özel yemek promosyonları ve daha niceleri… Hepsi yıllardır her Sevgililer Günü öncesi görmeye duymaya alıştığımız klasik kutlamalar. Bu yıl farklı bir şey yapın. Klasik kutlamaları bir kenara bırakın, içinizden geldiği gibi bir Sevgililer günü hazırlayın!
Bu sene her şeyin kalıplara girdiği şu dünyada sevginizin kalıplara girmesine izin vermeyin!

Sevdiğiniz ve kendinizi beraberken mutlu hissettiğiniz kişidir. Eğer sevgiliniz yoksa bu güzel günü sırdaş kızlar grubunuz veya yoğun çalışma temposundan göremediğiniz aileniz ile kutlamayı planlayın. Ama ister ailenizle, ister eşiniz ya da sevgilinizle kutlayın, bu sene Sevgililer Günü'nü sıradan olmaktan çıkarın.

Magazin turu için TIKLAYIN!

İşe renklerden başlayalım. Sevgililer günü öncesi yapılan reklam ve dekorlarda gözümüzün alıştığı kırmızıdan farklı bir renk uygulamanız, kendinize ve sevdiğinize değişik ve özel gelecektir…
Seçtiğiniz renge uygun masa örtüsü, Amerikan servis, peçete hazırlığa başlama noktanız olabilir.

Çiçeksiz masa olmaz! Sevdiğiniz çiçekleri tek tek ufak cam bardaklara koyabilir ya da özlenen baharı çağrıştıran kıpır kıpır renkli çicekleri tek bir kaseye koyarak sofranıza neşe katabilirsiniz. Pembenin tonlarını kırmızı, bordo ve morla karıştırmaktan korkmayın. Düzenlemede mum ışığını unutmayın! Sofranıza ve evin çeşitli bölümlerine hoş kokulu ve renkli mumlar yerleştirin. Kırmızı kullanmama özgürlüğü size de sofranıza da ferahlık verecektir.

Sevdiğiniz eski bir tepsinin içine kuru meyve dalları ile her zaman dekoratif bulduğum bal kabağı ve bereketli narı kullanarak, benim sizler için yaptığım gibi kendi aranjmanınızı yapabilirsiniz. Turuncu tonlarının yakışacağı bu aranjmanda peçetelerinizi turuncu kurdele ve tarçın çubukları ile bağladığınızda sofranız özgün ve şık olacaktır. Eminim ki değişik kumaşları ve doğanın hediyesi rengarenk meyveleri kullanarak pek çok buna benzer özgün fikir bulabilirsiniz; yeter ki duygularınızı dinleyin, etrafınıza özgür gözlerle bakın.

Size ve sevdiğinize/sevdiklerinize özel bu akşamda hazırlayacağınız içecek ve yiyeceklerle de geceye farklılık katmak elinizde. Klasik tabak düzeni olan başlangıç-ara sıcak-ana yemek sıralaması yerine, küçük porsiyonlar halinde hazırlanmış özel tatlar akşamınıza heyecan ve neşe katacak .

Magazin turu için TIKLAYIN!

Gecenin başlangıcı olan soğuk atıştırmalar için çok lezzetli önerilerim var:

Kuru kayısı veya kuru incir üzerine keçi peynirli mus ve ceviz alışılmışın dışında olacaktır.

Köz biber ve labneyi blendırdan geçirip çıtır çubuklarla servis edebilirsiniz.

Füme somon farklı hazırlanış şekilleri ile bu tür ikramların olmazsa olmazlarındandır. Bu sefer minik kreplerin içinde labne veya beyaz krema ile veya taze sebzelerle mini bohçaların içinde servis etmeyi deneyin, çok beğenileceğinden emin olabilirsiniz.

Ana yemek için ise küçük kaselerde istiridye soslu bonfile dilimleri ve bademli pilav keyfinize keyif katacaktır.

Tatlı olarak ise shot bardaklarında çikolata soslu muhallebi harika bir seçim. Fazla adet hazırlamayı ihmal etmeyin bence; sınırlı adet, gece sonunda kavgaya yol açabilir... Dikkat!


Sevdiklerinizle sevgi dolu size özel günler dilerim…

Magazin turu için TIKLAYIN!