Tavuk Salatası
LIFESTYLE

Tavuk Salatası

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel tarifler burada... Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Temmuz 2014

Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yeşil soğan
4 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 salatalık
1 kahve fincanı tahin
Tuz Kırmızı biber
3 kaşık zeytin yağı
Yarım bardak zeytin
1 çay bardağı limon suyu

Hazırlanışı:
Tavuk göğsü bol suda haşlayıp doğrayın.İçine haşlanmış yeşil mercimek, doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, salatalık turşusu, mısır ve tuzu koyup,karıştırın.Limon suyunu, tahin ile çırpıp, salataya ekleyin.Yağı, kırmızı biberle kızdırın.Salatanın üzerine gezdirin. Zeytinlerle süsleyip, servise sunun.