Şam Bali
LIFESTYLE

Şam Bali

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel tatlar her gün burada. Afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Temmuz 2014

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 limonun rendesi
2,5 su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuzsuz fıstık
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpılır. İrmik, kabartma tozu, vanilya eklenip çırpılır. Un da eklenip çırpılır. Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba karışım yayılır. Fıstıklar üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır. Kaynarken limon suyu eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır. Fırından çıkan Şam Bali 5 dakika kadar soğutulur ve dilimlenir.Ilık şerbet üzerinde gezdirilir. 1 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.