Günün lezzeti Haşhaşlı Poğaça
LIFESTYLE

Günün lezzeti Haşhaşlı Poğaça

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Aralık 2014

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
200ml taze krema
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İçi için:
2/3 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
2 dal ince kıyılmış dereotu
1/2 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 dal ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı mısır

Üzeri için:
Çörek otu

Hazırlanışı:
Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerlerine sürmek üzere bir kaseye ayırın. Poğaçaların içine koyacağınız malzemeleri bir kenara ayırın. Hamur için gerekli tüm malzemeleri derince bir kaseye aktarın. Üzerine alabileceği kadar un ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun elinize yapışmaması ve kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Birinin içerisine zeytin ve dereotu, diğerinin içine ise peynir, mısır ve maydanozu ekleyip ayrı ayrı tekrar yoğurun. Bu aşamada hamur biraz yumuşayacağından bir miktar un eklemeniz gerekebilir. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamını elde ettikten sonra poğaçalarınızı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine bir fırça ile yumurta sürün. Peynirlinin üzerine çörek otu zeytinlinin üzerine haşhaş serpiştirin. 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun.