Günün lezzeti: Meksika Fasulyeli Pazı Borani
LIFESTYLE

Günün lezzeti: Meksika Fasulyeli Pazı Borani

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2014

4 kişilik
Malzemeler

1 bağ pazı
1 su bardağı konserve Meksika fasulyesi
Yarım su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıcak su
1 yumurta
Tuz

Yapılışı
Pazıları yıkayıp bir parmak kalınlığında doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurun. Üzerine pazıları ekleyip karıştırın birkaç dakika beraberce pişirin. Meksika fasulyelerini ilave edin ve karıştırın. Diğer yanda uygun büyüklükte bir kasede yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Üzerine sıcak suyu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca erişteleri ekleyip altını kısın. Sarımsakları ince kıyıp kalan zeytinyağı ve kuru nane ile birlikte bir tavaya alıp hafif kızdırın. Kızdırdığınız yağı tencereye döküp karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Hemen servis edin.