LIFESTYLE
Palamut'u hiç böyle yememiştiniz!
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yemek tarifleri burada...
GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ekim 2014
Malzemeler:
4 kalın dilim palamut
Yeteri kadar un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz, yarım baş soğan
1 defne yaprağı
Bir fiske tarçın
Yarım bardak beyaz şarap
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Bir tavaya sıvı yağı koyun. İnce ince kıyılmış soğanı ve maydanozu içine atıp pembeleştirin.Balık dilimlerini una bulayıp aynı tavaya atın.
Balık dilimlerinin her iki yanını da kızartın. Zevkinize göre tuz ve biber serpin. Beyaz şarabı dökün. Böylece biraz bekletin.
Sonra defne yaprağını, tarçını ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika daha orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra balığı bir servis tabağına koyun. Pişme suyunu üzerinde gezdirin. Yeşil salata ya da haşlanmış sebzelerle servis edin.
4 kalın dilim palamut
Yeteri kadar un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz, yarım baş soğan
1 defne yaprağı
Bir fiske tarçın
Yarım bardak beyaz şarap
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Bir tavaya sıvı yağı koyun. İnce ince kıyılmış soğanı ve maydanozu içine atıp pembeleştirin.Balık dilimlerini una bulayıp aynı tavaya atın.
Balık dilimlerinin her iki yanını da kızartın. Zevkinize göre tuz ve biber serpin. Beyaz şarabı dökün. Böylece biraz bekletin.
Sonra defne yaprağını, tarçını ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika daha orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra balığı bir servis tabağına koyun. Pişme suyunu üzerinde gezdirin. Yeşil salata ya da haşlanmış sebzelerle servis edin.