LIFESTYLE
Elmalı Kup
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den "tatlı yiyelim tatlı konuşalım." Şimdiden afiyet olsun!
GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Temmuz 2014
Malzemeler:
5 adet elma
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bisküvileri parçalayıp derin kaseye koyun. Elmaları rendeleyin. Elma rendesini, şeker, tarçın ve cevizi bisküviye koyup elinizle iyice karıştırın. Bisküvi karışımını kaselere bölüştürün. Muhallebisi için yağ hariç diğer malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin. Yağı ekleyip hızlıca karıştırın.Bisküvilerin üzerine dökün. Fındık ve çikolata ile süsleyin.
5 adet elma
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bisküvileri parçalayıp derin kaseye koyun. Elmaları rendeleyin. Elma rendesini, şeker, tarçın ve cevizi bisküviye koyup elinizle iyice karıştırın. Bisküvi karışımını kaselere bölüştürün. Muhallebisi için yağ hariç diğer malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin. Yağı ekleyip hızlıca karıştırın.Bisküvilerin üzerine dökün. Fındık ve çikolata ile süsleyin.