Yaz geldi, plajda ne giysem?
MODA HABER

Yaz geldi, plajda ne giysem?

CafeRuj yazarlarından Melike Çarpatan, vücut tipine göre plaj modasını anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Haziran 2014

Baharın içimizi gıcıklayıcı hali, yerini kıpır kıpır bir neşe ve aynı zamanda hafif rehavete bıraktı. Neden mi? Çünkü yaz geldi. Tatil planları yapılıyor ya da çoktan kış ortasından organizasyonlar yapıldı bile. Ben henüz planını yapamayanlardanım. Yaz moduna henüz girememiş biri olarak, bu yazıyı kaleme almadan önce, düşünürken, birden tatil planı yaparken buldum kendimi. Aslında şuan keşke bu yazıyı bir kumsalda yazabiliyor olsaydım. Kulağa çok hoş geliyor, ruhuma da.

Tatilini organize etmiş becerikli kadınlar için gelsin bu yazı. Planı olmayanlara da ilham versin.

Evet yaz geldi. Kışlıklar bavullara, hurçlara kaldırıldı. Yerine yazlıklar dolabımızdaki yerini aldı. Tabi öncesinde kıyafetler tek tek elimizden geçti. Bu yaz giymeyi planlamadığınız kıyafetler ya da bedenimize olmayanlar bir kenara ayrıldı. Güzel bir gardrop detoksu yapıldı diye farz ediyorum.



Yazın en büyük sorunu plaj modası. Yazın tüm sahiller tüm kadınlar için cıvıl cıvıl olacak ama biz büyük beden kadınlar yine ne giyeceğiz konusunda zorlanacak. Şunu lütfen unutmayın, zorlanmak yok, vücudunuzu tanımak var.

Şimdi size vücut tipinize göre nasıl mayo ve bikinileri tercih etmeniz gerektiğini anlatacağım. Üzerine, şık, uçuş uçuş renkli desenli yarı transparan bir pareo, dolgu topuklu parmak arası taşlı terlikleriniz, büyük renkli plaj çantanız ve güneş gözlüğünüz ile, kumsallar sizi beklesin…

Vücut şekline göre doğru bikini veya mayo seçimi çok önemlidir. Önce vücudunuzda beğenmediğiniz bölgeleri tespit edin. Önemli olan dikkatleri beğenmediğimiz bölgeden uzaklaştırmak, konsantrasyonu tamamen beğendiğiniz bölgeye çekmektir.



Göğüsleriniz büyük ise;
Eğer göğüsleriniz büyük ise, düz ve koyu renkleri bikini üstünde seçmelisiniz. Üstler kalın askılı veya kalın ipli olmalı. Balenli ve geniş askılı bikini üstleri göğüsleri toparlayarak rahat etmenizi ve iyi görünmenizi sağlarBikini üstünüzün göğüsünüzü taşıyacak kadar haznesi olan büzgülü modeler seçmeniz faydalı olur. Bikini altının desenli bikini üstünün düz renkte olması göz yanılgısına sebebiyet verecektir. Böylece dikkatleri üst bölgeden uzaklaştırmış oluruz. Bikini altında ayrıca kemer,yada aksesuar kullanımı yine dikkatleri bedenimizin altına kaydıracak ve vücut simetrisi ile oynayacaktır.

Eğer desenli bikini giymek istiyorsanız, çıtır desen dediğimiz ufak desenler tercih etmelisiniz. Ayrıca desenin zemin renginin koyu bir renk olmasına dikkat etmek gerekir.

Göğüsleriniz küçük ise; Bu sefer renkli, desenli bikini üstlerini kullanmak gerekir. Üst tarafı hareketli ürünler seçilmeli. Fırfır detayı kullanılabilir. Desen olarak büyük boy desenler tercih edilebilir. Bikini üstünün içine destek, yani peding kullanılabilir. Böylece destekler göğüsü dışarı doğru iterek dolgunluk verecektir. Küçük göğüslü bayanlar bikini giyerlerken göğüslerini büyük göstermek istiyorlarsa çok koyu renkli bikiniler veya mayolar seçmemeleri gerekmektekdir. Olabildiğince açık renk, büyük desenli, enine çizgili desenler seçmenizi öneriyorum.

Karnınızı kapatmak için; Düz renk mayoları tercih edebilirsiniz. Ama desenli giymek isterseniz, deseni ufak olan, desen zemini koyu renk olan mayoları tercih edebilirsiniz. Karnımız var diye bikini giymeyin diyemem. İstersek giyeriz ancak bikini karnımızı kapatacak kadar yüksek bel olmasına dikkat etmeliyiz. Üst bölgelere dikkat çekeriz, yine gözleri karnımızdan uzaklaştırırız.

Kalçanız geniş ise; Dikkatleri üst tarafa çekmek için, renkli desenli üstler kullanılmalı. Alt bölgede düz ve koyu renk, bikini altlarını tercih edebilirsiniz. Bacak oyuntusu çok düşük olan modeller seçilmemeli. Çok geniş olan altlardan kaçınmalıyız. Unutmayın, ne kadar geniş altlar o kadar büyük kalçalar.

Alacağınız ürünün elastikiyeti çok önemlidir. Vücudunuzu doğru sarması ve toparlaması gerekir. Buna çok dikkat edin derim. Ayrıca bu ürünlerin kumaşlarının yıpranmaması için hemen denizin tuzu ya da havuzun klorü ile uzun süre muhafaza etmeyin.

Bu yaz vücudunuza en uygun mayoyu ya da bikini yi bulun. Kumsalda, havuz başında giyin, soğuk içeceğinizi yudumlarken aklınıza beni getirin.
Unutmayın büyük beden olabiliriz ama iyi giyinmek hepimizin hakkı. Bilerek giyinmek ise şart.

Güzel bir yaz dilerim…