Dolap dolup taşıyor ama giyecek hiçbir şeyimiz yok!
MODA HABER

Dolap dolup taşıyor ama giyecek hiçbir şeyimiz yok!

Neden giysi dolabımız dolup taşarken, hala giyecek hiçbir şeyimiz yok? Melike Çarpatan anlatıyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2014

Merhaba Sevgili Kadınlar;

Size bir soru sormak istiyorum.

Neden giysi dolabımız dolup taşarken, hala giyecek hiçbir şeyimiz yok?

Dünyadaki tüm kadınların ortak sorunu bu. Korkmayın, hiçbirimiz yalnız değiliz..

Her sabah aynı senaryo, tıka basa dolu olan dolabımızı açarız ve giyecek hiçbir şeyimiz yok der, dolabı geri kapatır üstüne birde sinirleniriz. Tanıdık geliyor değil mi?

Neden yok biliyor musunuz?

O kadar kalabalık olan dolaplarımızda kıyafet bulamıyoruz da ondan. Neyimiz var, neyimiz yok hatırlamıyoruz. Hatta o kadar çok kıyafetin içinde her şeyi göremediğimiz için daha önce aldığımız bir kıyafetin benzerini dahi tekrar satın alabiliyoruz.

Bu kadar çok kıyafet ile dolabımızı organize edemiyoruz. Aslına bakarsanız o dolaptaki kıyafetlerin yarısını giymiyoruz. Ya modasının geçtiğini düşünüyoruz ya da kilo aldık ve kıyafet üzerimize olmuyor. Ama biz hala bir ümit, kıyafetleri saklıyoruz.

Ayrıca bu kadar çok kıyafet aynı yerde muhafaza edilirken, ite kaka yerleştirilen bu kıyafetler, eskimiş hissi veriyor, zaten buruşuyor. Böylece bunları giymek için hevesimiz kaçıyor.

İşte bu yüzden giyecek kıyafetimiz yok…

Ne yapmalıyız? Her sabah günümüzü olumsuz etkileyen bu sorundan nasıl kurtulabiliriz?

Mağazalarda ürünleri belli bir düzen içerisinde görürüz. Ürünler, renklere göre, tarzlara göre ayrılmıştır ve ürünlerin hepsini rahatlıkla görebiliriz. Ama evdeki dolabımızın içini de mağaza düzenine çevirebiliriz.

Öncelikle yapmamız gereken acil bir gardrop detoxu. Bunun için yarım gününüzü ayırmanız şart. Tüm kıyafetlerinizi deneyin, üzerinize büyük gelen ya da üzerinize dar gelen tüm kıyafetleri bir kenara ayırın. Eğer kıyamadığınız bedeninize olduğunda giymek istediğiniz ürünler varsa bunları gardrobunuz da değil, hurçlarda saklayın. Çünkü size olmayan bu ürünler gardrobunuzda fazlalık yapıyor. Unutmayın ki eğer bir kıyafeti bir yıldır giymiyorsanız onu bir daha giymezsiniz. Hemen başkasına verin.

Modası gecen, giymekten hoşlanmadığınız ürünleri de dolabınızdan temizleyin. Sevdiğiniz ve tam bedeninizde olan kıyafetler ile baş başa kalın.

Bu aşamadan sonra, gardrobunuzu düzenlemek ve ihtiyaçlarınızı belirlemek için ise sadece birkaç saate daha ihtiyacınız var.

Dolap düzeninizin nasıl olmasını istiyorsunuz, renklere göre ayırım, tarzlara göre ayırım, kombinlere göre ayırım, hayatın yaşam alanlarına göre ayırım, nasıl isterseniz düzenleyin artık. Hatta tüm kıyafetlerinizi gözden geçirdiğiniz için aynı anda farklı kombinler yaratmak size zaman kazandırır.

Ayırdığınız ve saklamak istemediğiniz kıyafetler için küçük bir öneri; ya ihtiyacı olan birine verin ya da küçük bir oyun oynayın, bunları evininizin salonuna askılar ile asın, üzerlerine ufak sembolik fiyat etiketleri yerleştirin. Arkadaşlarınızı evinizin salonundaki mağazaya çağırın. Tüm kız arkadaşlarınız bunu sırayla yapsın. Kazandığınız para ile arkadaşlarınıza yemek ısmarlayabilirsiniz ?

Unutmayın; Az ve öz olan dolap idealdir.

Dolaplarınız ile barışık olduğunuz bir yıl diliyorum….