Yaşam renginizi biliyor musunuz?
MODA HABER

Yaşam renginizi biliyor musunuz?

Hayatımız, umutla ve dileyerek hep rengarenk olsun isteriz. Tabii, kişiden kişiye değişir bu renk armonisi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Haziran 2016

Gökkuşağının her rengi ve tonunun yansıması vardır çoğumuzda. Bazen de puslu bir hava gibi bulutlar gezer renklerin üzerinde. O zaman "Senin rengi ne?, Yaşam nasıl rengarenk olabilir?" gibi soruları soralım ve gökkuşağının altında dans eder gibi bir yazı dizisinde gezintiye çıkalım.

İki kadın, yaşam akademisinde ortak, ikisinin de renkleri hissedilir ve farklı. Bu iki kadından Şebnem, turuncu ile yeşilin; Anıl ise, mor ve mavinin bazen de kırmızının karışımı, ebruli renklerden oluşan bir tablo duygusu verdi bana.

Renkli, eğlenceli, yaşama dair yeni bilgileri de öğrenmeye Rengarenk Yaşam Akademisi'nin kurucuları ile ilginç bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Sevgili Anıl, Şebnem ile nasıl bir araya geldiniz ve yaşam akademinizi nasıl kurdunuz? Adı neden Rengarenk?

Rengarenk Yaşam Akademisi, ilk olarak 2012 senesinde benim tarafımdan Siyah Beyaz Kuantum Yaşam Akademisi olarak kuruldu. Bu akademi, benim 5 yıl önceki hayalimdi. İsminin Siyah Beyaz olmasını istememin sebebi; insanların içindeki karanlığı aydınlatabilmekti. 2014 yılında kişisel gelişimci, Reiki hocası Şebnem Tacigut'la Mart ayında yollarımız birleşti ve akademimizdeki yeni ve canlanan enerjiyle de adımız da Rengarenk Yaşam Akademisi oldu. Bu adı rüyamda gördüm. Ve deneyimlerimizde de siyah da dahil olmak üzere, yaşamın tüm renklerini barındırdığını, önemli olanın, bizim bu renklere bakış açımızın olduğunu gördük.

YAŞAM KOÇLUĞUNDA FARKLI BİR BOYUT

Neden gelmeliyiz Rengarenk'e?

Bizler Rengarenk Yaşam Akademisi eğitmenleri olarak, Kuantum Düşünce Tekniği eğitimlerini de aldığımız için, yaşam koçluğuna daha da farklı bir boyut kazandırdık. Kişinin şu andaki sorunlarının esas kaynağı, bilinçaltındaki 0-12 yaş arası kodlamalar, travmalar, gördükleri ebevenyn ilişkileri ve sürekli duydukları hayatla ilgili cümlelerdir.

BÜTÜNCÜL İYİLEŞME

Kuantum Düşünce Tekniği uygulamaları ile geçmişe dönerek, bu negatif duyguların oluştuğu ilk anların kişide yarattığı olumsuz etkileri de temizleyerek, bütüncül bir iyileşme sağlamaktayız. Çünkü bilinci esas etkileyen, buzdağının görünmeyen tarafı olan bilinçaltıdır. Bilinçaltımız, anne karnına düştüğümüz andan itibaren şahit olduğumuz tüm verileri kayıt eder ve depolar. Kişilik, karakter ve inançlar oluşurken bu verileri kullanır.

ÇÖZÜM ASLINDA KENDİMİZDE

Biz akademimizde, kişinin yaşamının aksadığına inandığı konularda, çözümün kendisinde olduğunun farkına varmasını sağlıyoruz. Herkesin ihtiyacına göre belirlenen teknikler ve enerji uygulamalarıyla, bu farkındalığa ve çözümüne aracılık ediyoruz. Sebepler dış kaynaklı gibi görünse de kişinin kendisiyle ilgili sebepleri keşfedip, geçmişten getirdiği düşüncelere, korkulara yeni bir gözle bakmasını ve önüne yeni hedefler koyup hayata geçirmesine rehberlik ediyoruz.

Peki, akademiye kimler gelebilir?

Hayatında aşk, sağlık, finans ve ilişkiler gibi temel konularda tıkanıklık yaşayan ve artık bunları çözüp, hak ettiği mutluluğu yaşamak isteyen herkes. Akademimizin kapıları her zaman açık. Anne adayları da hamilelik döneminde akademimize gelerek doğacak çocuklarının mutlu, huzurlu ve güvenli bir dünyaya adım atmasını sağlamak için anne karnı-çocuk kuantum uygulamaları da almaktadırlar.

Akademiye gelen bir kişinin sonrasında hayatında neler değişiyor?

Biz kuantumu fizikteki karşılığı ile değil düşünce boyutunda benimsiyoruz. "Kuantum Düşünce Modeli" olarak bakılmalıdır. Bunun için danışanlarımıza ihtiyaçlarına göre, farklı teknikler uyguluyoruz.

MUTLULUĞA AÇIK BİLET Mİ?

Bunun mutluluğa şöyle bir faydası var. Evrendeki her şey bir enerjidir. İster elle tutulur ister görünmez olsun, her şey enerjinin bir formudur. Ve bu enerjilerin yaydığı titreşimler sadece "benzer" enerjilerle buluşabilir. Diğer bir deyişle, "benzer benzeri çeker".

Bizim enerjimizi de düşüncelerimiz, duygularımız, inanç kalıplarımız belirler. Farkında olduğumuz ya da olmadığımız bu kalıplar, bizim enerjimize denk gelen yani benzeyen olayları, karşılaşmaları ve durumları yaratır. Yani olumlu ya da olumsuz olasılıklardan hangisini yaşayacağımızı, bizim o konuyla ilgili bakış açımız ve çekirdek inancımız belirler.

KALIPLAR VE BAKIŞ AÇILARIMIZ 0-10 YAŞ ARASI YAŞLARDA BİLİNÇALTINDA BİRİKMEYE BAŞLAR

Bunun temelleri de 0-10 yaş arasında yaşanılan travmalar, küçük ama etkili olaylar üzerine aldığımız kararlar, öğrendiklerimiz ve anne-baba ile atalardan gelen inançlarla atılır; tüm bunlar bilinçaltında birikir. Kişinin bir yardım almadan bunların farkına varması her zaman kolay değildir. Biz tekniklerimizde hızlı ve etkili şekilde bu farkındalığı sağlayabiliyoruz

MUTLULUĞU YARATAN FARKINDALIK

Bize hizmet etmeyen kalıplar kırılıp, yerine yenileri konduğunda mutlu bir hayat için hiçbir engel kalmaz. Hani sevgi içimizde diye –artık biraz da gülümseyerek söylediğimiz- bir söylem vardır ya, mutluluk da öyle. Mutluluk herkesin yaradılışla gelen hakkıdır, kimse bu dünyaya mutsuzluk için gelmez. Kuantum Düşünce bunun için çok etkin ve iyileştirici bir modeldir. Akademimize gelen kişiler, bu farkındalığı keşfetmiş olarak ayrılırlar.

Bu teknikler neler? Bu akademide ne eğitimler ve uygulamaklar var?
Yazımızın ikinci bölümü için takipte kalın.