Kilo almanın yolu çok diyet yapmaktan geçer
MODA HABER

Kilo almanın yolu çok diyet yapmaktan geçer

Diyet Koçu, Zayıflama Uzmanı ve ”Kız Gurusu” kitabının yazarı Meltem Şarkışlalı’ya, güzellik ve kilo vermenin formülleri ile ilgili kadınsal sorularımı yönelttim. Klavuz niteliğindeki  söyleşimize buyrunuz...

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Mayıs 2016

Her kadın zamanım yok der ve aslında bunun arkasına saklanır. Zamanı olmayan kadınlar için zayıflamayla ilgili önerin var mı?

Zamanı olmayan kadınlar, kendilerini unutup başka işlerini ön plana alıyorlar. Stres, karbonhidrat alımı, su içmemek ve sigara içmek... Bunlara bağlı yaşlanmak ve kilo almak da en önemli etkenlerden biri. Olumsuz düşünceler çok etkiliyor. Mesela, mükemmel görünmüyorsam; güzel değilim. Öyleyse hayat benim için anlamsız düşüncesi gibi. Asıl özgüven kendini sevmek ve hangi şartta olursa olsun kişisel bakımları ihmal etmemekden geçer. Su içmek, dinlenmek ve her gün yarım saat yürüyüş gibi. Ayrıca, negatif olaylardan ve insanlardan uzak durmaya çalışmak gibi... Uygulama anlamdında ise, zamanınız yoksa ve kendinizi yüzünüzdeki sarkma ve kırışıklık yüzünden mutsuz hissediyorsanız, somon dna gençlik aşısı yaptırabilirsiniz. Artık günümüzde teknoloji ve yeni uygulamalar sayesinde ameliyatsız gençleşmek mümkün. Vitamin hyronicasit uygulamaları tek seansta bile kırışıklardan kurtularak gençleşme sağlayabiliyor.

Zayıflamada ki en yeni trend nedir ve bu trendlere kimler uyabilir?

Zayıflama da en yeni trend; ultra ice lipo. Tek seansta 13cm inceltebiliyor. Cihaz, vakumlama sayesinde direk yağ hücrelerine çalışıp vücuttan kolay atılımını sağlıyor. Bölgesel yağlanmalarımızda çok etkili bir sistem. Hamile kadınlar dışında herkes yaptırabilir; sakıncası yok.

Hayatımızda buğday nerede durmalı? Ya da durmalı mı?

Buğday şişkinlik yaptığı için, kilo aldırıcı etkisinden dolayı artık tüketilmesini tavsiye etmiyoruz. Buğday içeren ürünler yerine, saf çavdar ekmeği tüketmek çok sağlıklı. Mayasız beslenmek gerekli. Peynir, yoğurt, mayalı ekmek tüketmezsek kilo vermemiz çok hızlanır.

Obezite ile ilgili neler söylersin?

Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Günlük alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.

Söyleşimizin ikinci bölümünde vereceğimiz tüyolar:

Ödem atan formüller ve özel çaylar. Takipte kalın.