Bana çapandan haber ver!
MODA HABER

Bana çapandan haber ver!

Zincirlerimizi kırıp özgür ve daha sağlıklı bir ruha kavuştuk mu? Umutla ve kararlılıkla devam ediyoruz şifalanmaya.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Kasım 2015

O zaman sıra ÇAPALAMA'ya geldi.
NLP'de özel bir tekniğe Çapa Tekniği deniyor.

Meğer ne çok ÇAPA varmış hayatımızda!

Çapalama tabirini ilk duyduğumda çok sevdim ve Anıl Can'a bana Çapalama nediri anlat, bununla çok ilgilendim dedim. Anladığım ve en anlaşılır hali ile örnekleme yaparak da sizlere anlatmak istiyorum.

Çok önemli bir toplantıdasınız, ortam gergin ve siz de panik duygusu başlıyor. İçeri yeni bir katılımcı giriyor ve odayı çok sevdiğiniz bir parfüm kokusu sarıyor, sevgilinize yada çok kıymet verdiğiniz birinin parfümü ve siz almıştınız. Parfümü hediye ettiğiniz an canlı ve o andasınız sanki dolayısıyla o andaki duygu durumunuza gidip bir dış uyaran ki bu bir şarkım da olabilir, böyle can sıkıcı bir ortamda sizi gevşetme gücüne sahip. Bunlar NLP'de "ÇAPA" adı verilen uyarıcılardan başkası değil.

Ve ÇAPALAR TAM YANIMIZDA İŞTE!

Uzmanı Anıl Can'da işte aynen böyle anlattı;
Hayatımızdaki Çapalar!
İnsan olarak o kadar ilginç bir yapıya sahibiz ki, özellikle de bilinçaltı ve beyin yapısı ilginçliğinde ötesinde bir tasarım.
Doğduğumuz andan bu zamana kadar bir çok şey öğrenip bir çok şey deney
imliyoruz.Maddi durumlar, aşk hayatları, kazalar, belalar, tartışmalar, mutluluklar, başarılar ve yüzlercesi.

Farklı olan tek birşey varsa o da hepimiz farklı bir yaşam yaşıyoruz ama aynı sınırlar içerisindeyiz. Sınır dediğimizden kasıt, ülke sınırları değil.

Bilinç sınırı!

Hayatımızda bir takım şeyler deneyimliyoruz ve bir karar alıyoruz. Bilinçaltı düzey, doğru yada yanlış ayırmadan bir takım kararlar alıyor ve bu bizim hayatımızın gerçekliği haline geliyor.
Örnek vermek gerekirse" Su içmek bile bana yarıyor kilo alıyorum." deneyimi, doğru olmasa bile bir çapa haline geliyor ve su içtiğinde bile bilinçaltı düzey kendisinin kilolu olduğun
u veya kilo aldığını hatırlatıyor ve kişi öğrenilmiş çaresizliğe düşüyor.

Tabi bu durum sadece bundan ibaret değil daha değişik örneklerde var.

Çalışmış olduğum ünlü bir sanatçı danışanım, çocuk sahibi olmak istiyordu.Tıbbi her türlü desteğini aldığı halde sonuca varamadı.Astrolojik haritayı inceledik, blokajlarına baktık sorun yok. Zincirlerini Kır terapisi (İngiltere'de uygulanan Türkiyede Sadece Anıl Can tarafından uygulanan bilinçaltı temizleme seansı) uygulandı.Ardından bilinçaltındaki bir kodu fark ettik "Eğer çocuğum olursa özgürlüğümü kaybederim ve hayattan zevk alamam." Kendisi kadar bende şaşırmıştım.Terapiyi bitirdik.Ardından 2 ay geçti ve hamile kaldı. Hem de doğal yolla.

Hayatımıza dönüp baktığımızda en ufaktan en aklımıza gelmeyecek büyüklükteki kararları, daha önceki çapalarımıza göre karar alıyoruz. Seçeceğiniz eşten, eve, işe kadar…

Hayatınızda ne kadar çok genelleme varsa, bu genellemeleri tespit edin ve onları olumlu yönden dönüştürmeye çalışın. Su 100 derece de kaynar ama su yüksek basınçta bir alanda 60 derecede de kaynar. Peki hangi bilgi doğru?

Bilgi her ikisinde de değişen şartlara göre doğru. İşte o dönem aldığınız karar hangi şartlar altında aldığınız kararlardı.

Öğrendiğiniz bu çapa, hayatınızın hangi alanını etkiliyor bunlara dışardan bakmanızı tavsiye ederim…

Son olarak eğer hayatınızda gereğinden fazla kısır döngü yaşıyorsanız işinize yaramayan çapalar var demektir ve bunları hayatınızdan atmak sizi bu kısır döngülerden kurtaracaktır."

Bende en yakın zamanda çapalarımı çantama koyup yanına gideceğim.
Kişisel Gelişim Uzmanı Anıl Can'ı takip etmek isteyen varsa;
Instagram: Anilcanofficial
Twitter: Cananl

HAMİŞ: Bana da yazımı aşk ve dostlukla, yüreğimizde her daim şifalı sular gibi akan Mevlana dizeleri ile noktalamak düşer.

"Yeniliğe doğru her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş

Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım


Mevlana Celaleddin Rumi

Sevgi ve dostlukla.