Evde yılbaşı keyfi…
MODA HABER

Evde yılbaşı keyfi…

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Aralık 2010

Oldum olası yılbaşı akşamı dışarı çıkmayı sevmem her yer kapasitesinin ve normal fiyatının kat ve kat üzerinde olur. Trafik zaten katlanılmaz ve tehlikelidir. Bu yüzden özel hazırlıklarla sevdiğimiz kişi veya kişilerle evde geçirilen bir yılbaşı gecesini kolay kolay başka bir alternatif ile değiştirmem.Bu sebeple yılbaşının yaklaştığı şu günlerde size evde yaşayacağınız güzel bir akşam için pratik ve ekonomik bazı fikirler sunmak istedim.

Eğer yılbaşını sevgilinizle baş başa romantik bir şekilde geçirmek istiyorsanız;

Önce mekandan başlayalım. Evinizde yapacağınız minik değişikliklerle alıştığınız ortamdan biraz farklı bir görünüm yaratmakta fayda var. Bu farklılıklar koltuğunuzun üzerine atacağınız renkli bir örtü veya yastıklarla , masanızda kullanacağınız yeni bir örtüyle sağlanabilir.Her şey detaylarda gizli, işe özel bir masa dekoru ile başlayabilirsiniz. Aralık ayı boyunca gözümüz kırmızı ve yeşile o kadar alışıyor ki ben birde yılbaşı akşamı bu renkleri görmek istemiyorum.. turuncu tonları, lila-mor renkler veya bembeyaz bir masa minik aksesuarlarla çok güzel gözükecektir veya bu renkleri seviyorsanız tek bir tanesini seçmek sofranızı daha elegan yapacaktır.İster şatafatlı, ister modern ve sade bir seçim yapın romantik bir akşam için dekoratif mum ışığını unutmayın!









Masa dekorasyonunuzu yaparken illaki pahalı ürünler almanıza gerek yok. Etrafınıza baktığınızda dekoratif ve çok değişik duracak o kadar fazla ürün var ki! Turuncu tonlarda balkabağı,çubuk tarçın, kestane,sonbahar yaprakları,kozalaklar ve yılbaşının ve bereketin simgesi nar ve diğer meyveler renkleri ve şekilleri ile sizin yaratıcılığınızı bekliyor…










İşte size yaratıcı ve güzel bir örnek sınırlarınızı zorlayın göreceksiniz sevgilinizde çok etkilenecek ..













Başbaşa yenilecek hoş bir menü hazırlıklarından önce sevdiğiniz yiyecekleri düşünün ve miktarları fazla tutmadan bu yiyecekleri farklı sunumlarla hazırlamaya çalışın. Başlangıç olarak beğendiğiniz 3-4 çeşit mezeyi tadımlık kaşıklarda servis ederek sunabilirsiniz ,ara sıcak olarak sebzeli mantarlı vol au vent(yuvarlak içi doldurulmuş milföy katları) doyurucu olacaktır..Yılbaşı ritüeli hindi yemek istiyorsanız ince dilimler halinde vişne sos ile cok lezzetli olacaktır..tatlı olarak elma tatlısı şık görünümü ve hafif olması sebebi ile tercih edebilirsiniz.Romantik bir yılbaşı için lounge tarzında müzikler, sevgilinizle anılarınızın olduğu şarkılardan çalmak ortam için çok uygun olacaktır.














Ailenizle geçireceğiniz çocuklu bir yılbaşı akşamı için;
Sevdiğiniz tek bir renkten yola çıkarak, örneğin mavi yılbaşı toplarının ve papatyaların bardak renklerinizle uyumu sonucu sade ama özel aynı zamanda masrafsız bir masa oluşturabilirsiniz.















Veya anneannenizden kalan nostaljik dantel örtü üzerinde yemyeşil çimlerden bir arajman ile yine farkınızı ortaya koyabilirsiniz.













Neşeli çocuk grubunu kontrol altına almak için gecede bazı kozlarınız olmalı , tombala için evde yapılmış numaralı kurabiyeler,tatlı yerine şekilli pasta veya çocuklarla beraber hazırlayabileceğiniz cup cake veya kurabiyeler ile sizde çocuklarla çok eğleneceksiniz.












Aile ile geçirilen bir yılbaşı masası kocaman nar gibi kızarmış bir hindiyi hakediyor; ufak porsiyonlarda hazırlanmış zengin meze çeşitleri ,geç saatler için kestane kebap arada atiştirmalık kıtır yufkalar hem basit hem doyurucu olacaktır.













Sevdiğiniz yakın arkadaşlarınız ile bir yılbaşı için ;
Bembeyaz bir sadelikle ama modern gümüş dokularla misafirlerinizi etki altında bırakacağınız kesin,veya pop- modern bir masa esprili tasarım ürünler ile neşenize neşe katabilirsiniz.


















Bu sefer klasik hindiyi boşverin!.. kasabınızdan bütün olarak alacağınız bir gün evvelden marine edipte biberiyelerle tatlandıracağınız yanına erik sosun çok yakışacağı pamuk gibi bir bonfile geceye damgasını vuracaktır.Başlangıç lezzeti olarak karidesli avacadolu muss haşlanmış ve baharatlarla tavada lezzetlendirilmiş karideslerin avacado püresi üzerine sunumu ile oldukça pratik, maharet sunumda bence..hamu rişi olarak ıspanaklı havuçlu pastırmalı dil peynirli börek ve renkli yılbaşı kurabiyeleri sade sofranıza renk katacaktır..













İçki olarak şampanyalı hazırlanmış size özel bir kokteyl ile karşılayıp şarap yada karışık taze sıkılmış meyve suları ile devam edip bitki çayları kahve çeşitleri ile devam edebilirsiniz. Yaratıcılığın sonu yok biraz detaylı düşünme ve sıradışı denemeler ile kendinizi ve sevdiklerinizi yeni yıla girerken motive edecek, gülümsetecek küçük detaylarla mutlu edin , ve kendinize söz verin yeni yılda denemediğim, istediğim şeyleri yapacağım diye… sınırlarınızı zorlayın !
MUTLU SENELER…