Sonbahar'da stil sahibi olmak için
MODA HABER

Sonbahar'da stil sahibi olmak için

Sonbahar’ın bir geçiş dönemi olduğunu bilerek size, ne yazdan koparak ne de kıştan uzaklaşarak, trendlerin izinde stil önerileri

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Eylül 2014

Doğal makyaj
Bu sezon dudaklar ön planda ve nude son dönemlerin en vazgeçilmez tonu. Hatta, dolabınızdaki siyah küçük elbise kadar vazgeçilmez. Tabii nude ton olarak, asla tek başına değildir. Ruj kartelasında mutlaka tonlarını inceleyin ve teninize en uygun olanı bulun. Maskaranız ve seçtiğiniz nude tonlardaki rujunuzla sonbahar havasına uygun, en doğal görünümü elde edeceksiniz. Gece katılacağınız bir davette, geri planda kalan dudaklarınızla yüzünüzü renksiz hissediyorsanız, mavi ya da yeşil göz makyajıyla yüzünüze renk katabilirsiniz.

Nude asla!
"Nude asla" diyorsanız, diğer bir trend olan, pembeyi denemenizi öneririm. Pembe ruj her tene gider, asıl iş tonunu tutturmakta. Dişleriniz çok beyaz değilse, açık pembe renkli rujunuz dişlerinizi olduğundan daha koyu renkte gösterebilir. Bu tip detayları atlamayarak, satın alacağınız ruju bilek içi gibi bölgeler yerine mutlaka dudaklarınızda deneyerek almanızı öneririm. Tabii nude tonlardaki ya da rujunuzla aynı renkte olan yumuşak bir kalemle kenarlarınızı belirlemek, dudaklarınızı olduğundan dolgun gösterecek ve rujunuzu daha belirgin hale getirecektir. Ayrıca yeşil, mavi, pembe gibi tonlarda yapacağınız göz makyajı sizi doğal görünümünüzden uzaklaştıracaktır. Bu renk patlamasına kapılmamak için, diğer makyaj elemanlarının rengini daha soft ve doğal tonlardan yana kullanın. Tabii ten rengindeki ya da rujunuzla aynı renkte olan bir kalemle dudak kenarlarınızı belirlemek, dudaklarınızı olduğundan daha dolgun gösterecek ve rujunuzu daha belirgin hale getirecektir. Ayrıca yeşil, mavi, pembe gibi tonlarda yapacağınız göz makyajı sizi doğal görünümünüzden uzaklaştıracaktır. Bu renk patlamasına kapılmamak için, diğer makyaj elemanlarının rengini daha soft ve doğal tonlardan yana kullanın.

Zamansız trend: Walker hat
Bir çok kadının vazgeçilmezi şapkalar, aynı zamanda bir çok kadının asla kullanmayacağı aksesuarlar arasında. Ancak Walker Hat'lere kimsenin hayır diyemeyeceğini gayet iyi biliyoruz. Zamansız trendler arasındaki bu aksesuar, sonbaharın da kapıyı hızlıca çalmasıyla birlikte tekrar gündemde. Bir çok stil ikonunun tercihleri arasında yer alan Walker Hat'ler bu sezon yine çok moda. Cool ve havalı görünmeyi seven kadınlar, hatta gün içinde koşturmacadan saçlarıyla ilgilenememiş tüm kadınlar zamansız bu şapkalar tam da size göre. Ayrıca abartılı aksesuarlar ön planda. Hatta en çok göze girenler onlar. Kocaman kolyeler, bileklikler ve yüzükler ardında minnacık kalan bedeninizle salınacaksınız. Renk kartelasındaki tercihiniz size kalmışken, önerim trendin dikkat çekme amacını güderek canlı renklerde olanlardan yana. Yani romantik bir sonbahar yerine, capcanlı, enerjik günler sizinle.

Gömlekler pantolonsuz, pantolonlar oversize
Yaz boyunca, tunik kıvamındaki gömleklerin pantolonsuz giyildiğine şahit olduk. Trend hakimiyetini hala opak benzeri çorapların kombiniyle korurken, altına giyeceğiniz babet, Oxford ya da kısa, mevsime uygun botlarınızla hem çok tatlı hem de maskülen görüneceksiniz. Trenchcoat, ceket, hırka, yelek ya da pantolon... Fark etmeksizin oversized kesimli. Rahatlığına düşkün olanların vazgeçilmezi haline gelmiş bu kesim, hem çok şık hem de çok havalı.

Ya tırnaklar?
Neonlarla, göz alıcı renlerle göze çarpan tırnakları geride bıraktığımız bu dönemde, sonbaharın mistik, kışın içe dönük havasıyla paralel oje trendleri gündemde. Boğazlı kazaklarınızın, uzun, salaş kolları ya da dantelli bluzunuzun hemen altında yarı görünen parmak uçlarınızı romantik tonlarla renklendirme zamanı geldi. Ten rengi kartelası, soft pembeler ve turuncular yanı sıra, siyahlar, bordolar, griler, bazen de metalik renkler göz alacak.

Size önerim ise, yanık ten renginizi muhafaza etmek yerine, hemen kurtulmaya bakın. Çünkü bu renkler sonbahar ve kışın havasına uygun doğal ten renkleriyle çok daha revaçta. Ayrıca ojenizi kıyafetinizle aynı ya da benzer tonlarda uyum içinde kullanmak yerine, tezat renklerle kullanmanız çok daha yerinde. Tırnak sanatını düşünecek olursanız, kıyafetinizi bir kenara bırakın, tırnaklarınızı bir sanat eseri gibi sergileyin derim. Unutmadan, dipten uca doğru renklenen, belli belirsiz şekilli tırnaklar da bu sezon yine çok moda. Değişen tek şey, renkler.