2011'de öne çıkanlar
MODA HABER

2011'de öne çıkanlar

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ocak 2011

2011 yılında, hareketlilik kısa ve uzun saçlarda hakimiyetini koruyor. Ancak daha bağlantısız hatlarla birleşip alışkanlıklarımızın dışına çıkıyor.

Kısa saçlarda under cut (alt kesim) dediğimiz sistemle daha asi ve erkeksi hatlar kullanılıp günümüz kadınlarına uyarlanıyor. Orta boy ve küt saçlarda ise asimetri kullanılarak, düşüşlerdeki yumuşaklık ön plana çıkartılıyor. Günlük yaşamda da rahat bir kullanım sunuyor. Uzun saçlarda ise bağlantısız kısa, yoğun katlarla hareketlilik kazandırılıp toplandığı zaman kısa bir görünüm elde etmemize yarayan modeller ortaya çıkıyor. Bu modellemelerde kişinin yüz hatları, saç yapısı ve yaşam tarzını çok iyi bilmekte gerekiyor. Burada da biz, uzmanlara büyük iş düşüyor.












2011 yılının renkleri ise tamamen ara tonlarla sıcak tonların hakimiyetinde ve canlılık ön planda. Yazın bronzlaşan ve canlanan tende açık, gölgeli tonlar çok daha iyi görünürken, kışın soluklaşan ten rengini canlandırmak için daha koyu ve sıcak tonları tercih ediyoruz. Açık sarı saçlara bakır ve kızıl tonlarında ışıklar kazandırıp saç kesimini ön planda tutmuş oluyoruz. Kahvenin sütlü tonları, karemelin en açık ve sıcak tonları da 2011 yılında ön planda olan renklerden.












Özel günlerde ise saçlarda net topuzlar hakimiyet sağlıyor. Keskin geçişlerin olduğu bu topuzlarda şıklık ve zarafet ön plana çıkartılıyor. Açık bırakılan saçlarda ise mutlaka hareket ve yumuşak görünüm olmalı. Tabii burada da kesimin büyük rolü oluyor.