Blog'uma dokunma!
MODA HABER

Blog'uma dokunma!

Binlerce blogger dünyalarının ellerinden alınmasına tepki gösteriyor. Siz de onlara destek olabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Mart 2011

Size bir dünya verildiğini düşünün…

Sınırların olmadığı, hayal gücünüzün içinde oradan oraya koşturduğu, içinde bambaşka insanlar yarattığınız bir dünya…

İçinde bolca kan, şiddet, ahlaksızlık olan bir dünyadan bembeyaz bir sayfaya düştüğünüzü ve bu sayfayı içinizden gelenlerle doldurduğunuzu hayal edin…

Tanımadığınız milyonlarca insana içinizi döktüğünüzü, gerçek yaşamın acımasızlığından burada arındığınızı düşünün…

Aslında bunlar hayal değil. Böyle bir dünya var (dı)!

Ve bu dünyanın birbirinden farklı cennetleri bloglardı…

Belki bu dünyaya uzaksınız. Blog yazmıyorsunuz. Ama aslında hepimiz o dünyanın içindeyiz…

Eve gidiyorsunuz evde yemek yok. Canınız zeytinyağlı fasulye istiyor ancak annenizin tarifini bir türlü bulamıyorsunuz. Hemen tarifi google' lıyorsunuz. Karşınıza Portakal Ağa'nın birbirinden lezzetli zeytinyağlı fasulye tarifleri dökülüyor. Yemeği ocağa koyup gardrobunuzu açıyorsunuz ama akşamki randevunuza ne giyeceğinize bir türlü karar veremiyorsunuz. Styleboom'a tıklıyorsunuz, hem yeni sezon trendlerine göz atıyorsunuz hem de ilk buluşma da ne giyilir, ne giyilmez öğreniyorsunuz. İlk buluşmanız iyi geçmiyor, adam bir de hesabı size ödetiyor. Pucca'ya tıklıyorsunuz, kadın erkek ilişkilerinin ne denli karmaşık olduğunu okuyup kendinizle dalga geçiyorsunuz. Sevgiliyi boş verip kendime bir hobi edineyim diyorsunuz, hemen hobi bloglarına atlayıp takı tasarımına merak salıyorsunuz. O da mı olmadı, güzel bir kitap okuyayım deyip, kitap yorumlarına zıplıyorsunuz.

Bunlar sadece benim ilgi alanlarım. Bunlar dışında onlarca blog var.Teknoloji, kültür sanat, anne çocuk, moda, yemek, spor, kişisel ve bunların hepsi gerçek insanlar, gerçek hayatlar.

Belki farkında değiller ama bu insanların bloglarını elinden alarak hayatlarını, anılarını, yaşama sevinçlerini ellerinden alıyorlar!

Orta Çağ'da kitaplar yakılıyordu. İnsanlara düşünmeyin, okumayın, işimize burnumuzu sokmayın deniyordu… Şimdi de durum aynı.

Blog yazan insan üretmeyi seven insandır. Sürekli koşturur, yeni şeyler keşfeder, paylaşır, tartışır, sesini çıkarır ve bu sesleri bastırmaya çalışanlar Türkiye'yi ileri değil, geriye götüren insanlardır.

Siz de blogların kapatılmasına karşı tepkinizi http://www.facebook.com/blogumadokunma adresinde gösterebilirsiniz.