Mutluluğun sırrını veriyorum hem de bedavaya!
MODA HABER

Mutluluğun sırrını veriyorum hem de bedavaya!

Bazı insanlar vardır suratında anlamsız bir gülümsemeyle dolaşırlar, o insanlardan biriyseniz bu yazıyı okumanıza gerek yok. "Peki nasıl mutlu olacağız? Anlat bakalım" derseniz buyrun...

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Haziran 2010

İşini sevmeyenler, ayrılık acısı çekenler, sevgilisinin eski sevgilisine kafayı takmış olanlar, patronunu bir kaşık suda boğmak isteyenler, sabah erken uyanmaktan nefret edenler, sevgilisinin giydiği kareli gömleğe sinir olanlar, sürekli şikayet edenler…

Toplanın toplanın!!!

Bugün size mutluluğun sırrını vereceğim! Öyle parayla satın alacağınız birşey değil; rüşvet vermeye kalkmayın bana herkese yetecek kadar var.

"Sen çok mu mutlusun, bize de dağıtmak istiyorsun?" diyenler olacaktır. Heidi gibi kırlarda koşup, koyun otlatıp, çobanla aşk yaşayacak kadar olmasa da mutluyum!

Zaten o da şizofrenik bir mutluluk hali... Azı karar çoğu zarar!

Peki nasıl mutluyum?

"Pozitif olarak."

Şimdi bazılarınız yazıyı okumayı kesecek. "Aman yine mi pozitif enerji, evren, galaksi, çiçek böcek " diyecek…

Gelin kaçmayın! Öyle bir şey değil. Sadece az biraz kendinizi düşünmeye davet ediyorum sizi.

Şu "pozitif düşün evren sana istediğini verir" olayına saçmalık diye bakanlardandım.

Taaa ki geçtiğimiz hafta çok sevdiğim biri bana bir kitap hediye edene kadar. Kitabın ismi "Evrenden torpilim var." Daha önce defalarca raflarda gördüğüm ancak kişisel gelişim kitaplarına olan gıcıklığım dolayısıyla almadığım kitabı beğenmiş gibi yaptım; teşekkür ettim!

Eve dönerken vapurda sıkıntıdan karıştırmaya başladığım kitabı iki günde bitirdim. Neredeyse her sözcüğün altını çizdim. Kitap o kadar samimi yazılmıştı ki okurken yazarın tavrına, sözlerine gülmekten kendinizi alamıyor, ara sıra sizi fırçaladığında "Tamam, söz bir daha yapmıycam böyle, kızma!" demek istiyorsunuz.

Kitabı okuduktan sonra çok düşündüm. 24 yıllık hayatım boyunca başıma gelen kötü şeylerin hepsini ben çağırmışım. Ne zaman kendime inanıp çevreme daha pozitif bakmaya başlamışım, işte o zaman şansım dönmüş…

Gelelim mutluluğun sırrına!

Kendinize inanın!


İnanın içinizde inanç ve biraz da cesaret varsa kazanamayacağınız savaş yok! Sevgilinizden mi ayrıldınız? Başkasını bulursunuz. İşinizi sevmiyor musunuz? Seveceğiniz bir iş bulursunuz. Patronunuz çok mu asabi? Görmezden gelirsiniz hatta gülümsersiniz. Kazandığınız para yetmiyor mu? Bir gün yetecek! Bunların hepsine inanın.

Ha bir de çevrenizde negatif enerji saçan insanlardan uzak durun. Sürekli mutsuz, sıkıntılı, kaygılı, ne yapacağını bilmeyen insanlar sizi de dibe çeker.

Boş konuşuyorum gibi mi geliyor? Ya da "Söylemesi kolay, peki ya uygulamak" mı diyorsunuz?

Uygulamaya başlamadan nerden bilebilirsiniz?

Hadi şimdi şu asık suratı azıcık gülümsetin. Ben de gidip Heidi izleyeceğim bundan sonra idolüm o elma yanak. Bir de çıplak ayaklı Peter gibi sevgili buldum mu tamamdır.

Al sana sonsuz mutluluk!