Sevgililer Günü mü? O da ne?
MODA HABER

Sevgililer Günü mü? O da ne?

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Şubat 2010

Yılın en romantik, en kalplerle ve güllerle dolu ayı geldi çattı. Bugüne kadar hiçbir sevgililer gününe sevgili denk getirememiş biri olarak bu yazıyı yazmak boynumun borcu. Hayır St Valentine' le bir sorunum yok, derdim 14 Şubat'la…

Sevgilisi olanlar ne alacağım telaşlarına düştü bile sevgilisi olmayanlar ise kendini eve kapatmayı düşünüyor. Çünkü o gün herkes ellerinde hediyeleri, birbirine gösteriş yaparcasına sokaklarda gezecek , size "Bakın benim sevgilim var 1-0 öndeyim" bakışı atacak.

Çiftler için yapılacak aktiviteler belli, yemeğe çıkılacak, sosyo ekonomik durum dahilinde bir hediye alınacak, romantik, romantik birbirine bakılacak "Ne kadar çok seviyoruz ne şanslıyız" denilecek. Ha bir de o gün yalnız olmamanın verdiği bir gururla herkese "Ee bugün için planın ne?" diye sorulacak.

Çok fena!

Sırf 14 Şubatı yalnız geçirmemek adına eski sevgililerinden uygun olan bir tanesiyle birleşme planı olan insanlar tanıyorum. Ya da, kendi kendine çiçek gönderen. "Ahh ne yazık!" derseniz. Sevgililer gününde hiç yalnız olmamışsınız demektir.

Şubat ayının gelmesiyle birlikte başlayan gerginlik 14 Şubat sabahı tavan yapar. Ofise gidersiniz herkes "Akşam ne yapıyorsun?" diye sormaya başlar, insan kaynaklarındaki sarışın kıza demet demet çiçekler gelir. Mailinizi açarsınız, bugün sevgilinizi şöyle sevindirin, böyle mutlu edin temalı e-postalardan geçilmez. Dışarı çıkarsınız diğer günlerde dikkatinizi bile çekmeyen sarmaş dolaş yürüyen çiftler gözünüze batar. E tabi ki yalnızsanız bunun verdiği gerginlik hiçbir şeyle boy ölçüşemez.

Oysa bilmediğiniz bir şey vardır…

Yalnız olmak güzeldir!

Siz bu akşam Beyoğlu'nda kitap seçerken hayatınızın aşkıyla tanışabilirsiniz. Kimseye hesap vermeden arkadaşlarınızla çıkıp gönlünüzce eğlenebilir, hatta dağıtabilirsiniz. Haftalar öncesinden içinizden gelmeyen bir hediyeyi alma telaşına düşmezsiniz. İstediğiniz kişiye flörtöz bakışlar atabilir sonrasında pişmanlık hissetmezsiniz. Siz bugün kimseye sormadan Roma'ya gidip ayaklarınız ağrıyana kadar sokaklarında yürüyebilir, uzak bir ülkede yeni heyecanlar yaşayabilirsiniz. Kendi zevkinize göre filmler izleyip, dilediğinizce sarhoş olabilirsiniz.

İnanın bunlar sevgililer gününde dandik bir gül almaktan çok daha değerlidir.

Hala 14 Şubat'ta ne yapacağım diyorsanız. "Önemli olan katılmaktı!" deyip güzel bir kırmızı şarap açın derim size…

15 şubat sabahı bir şeyiniz kalmayacaktır!