İlaç kullananlar oruç tutmasın!
MODA HABER

İlaç kullananlar oruç tutmasın!

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ağustos 2010

Ramazan ayına girdik ve birçoğumuz oruç tutmaya başladı. Dinimizin gereği olarak oruç tutuyoruz, fakat bununla birlikte Ramazan ayı süresince yetersiz, bilinçsiz ve dengesiz beslenme, sağlık sorunlarına yol açması yanında, var olan hastalıklara ait şikayetlerin artmasına neden olabilir.

Dengesiz yemek yemeyin
İftar ve sahurda dengesiz ve çok yemek yiyerek vücudumuzu çok daha fazla yorarız. Oysa orucun asıl amaçlarından biri de sindirim sisteminin dinlendirilerek sağlığın korunmasıdır. Bu nedenle oruç tutanların Ramazan'da yeterli ve dengeli beslenme konusunda dikkatli olmaları gerekir.
Oruç tutmak için vücudumuzun sağlıklı olması gerekir. Bazı hastalıklar oruç tutmamayı gerektirebilir. Bu hastalıkların belli başlıları şunlardır: Kanser, sürekli ilaç kullanımı gerektiren hastalıklar, kalp, damar ve şeker hastalıkları, verem, ateşli hastalıklar ve özellikle de sindirim sistemi hastalıkları (mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri olanlar). Sağlığı uygun olmayan kişiler ancak doktor kontrolünde, sağlığına zarar vermeyecek şekilde oruç tutmalıdır.