Sebzeli pastırmalı pide
MODA HABER

Sebzeli pastırmalı pide

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Şubat 2011

Malzemeler:

► 2 yemek kaşığı toz maya
► 2 su bardağı un
► ½ su bardağı su
► Pastırma ince doğranmış.
►Sarı ve kırmızı dolmalık biber
► Şeri domates
►1 adet közlenmiş küp doğranmış patlıcan
► 1 demet roka
► 1 adet kırmızı soğan
►1 yemek kaşığı zeytinyağı
►Nar ekşisi
►Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Un, su ve mayayı karıştırıp, yoğurun.Kabarıncaya kadar bekleyin. Bol unla, su bardağı ağzı çapında daireler açın. Közlenmiş patlıcanı hamura yayın. Dolmalık biberleri ince ince jülyen doğrayın. Patlıcanların üzerine 1-2 adet koyun. Pastırmayı patlıcanların üzerine koyun. Şeri domatesleri ortadan kesip en üste yerleştirin. Hamurun iki ucunu kayık şekli verip yapıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika pişirin. Rokayı ,kırmızı soğanı incecik doğrayın.Nar ekşisi,zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırın. Greyfurtu kabuklarından ve zarlarından ayırın.Küp küp doğrayıp rokaya karıştırın. Pidelerinizin yanında servise sunun.
Afiyet olsun.