Burçlar ve diyet
MODA HABER

Burçlar ve diyet

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2009

Sizlerle, bana beslenme programına gelen kişilerde burçlarına göre gözlemlemiş olduğum ilginç tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

İlk başlarda "acaba tesadüf mü" diyerek yaklaştığım bu konuda daha sonraları yaşanan benzerliklerin tesadüften öte bir şey olduğunu gördüm. Böyle bir durumun farkına varmamın sebebi de bana gelenlerin neredeyse yarısının oğlak burcu olmasıdır. Oğlaklar kendi aralarında çok büyük benzerlikler gösteriyorlardı. İlk olarak oğlak burçlarını incelemeye aldım, derken beslenme ve spor ile ilgili "acaba diğer burçlar nasıl hareket ediyor" sorusu kafamda uyandı. Şimdiyse her programa yeni katılan kişinin ardından doğum tarihine bakıp burcunu belirledikten sonra merakla acaba bu da tipik oğlak, balık veya başka diğer burçlar gibi hareket edecek mi diye bekliyorum ve bazen geçmişteki tecrübelerime dayanarak farklı strateji izliyorum. Tabii bunlar benim gözlemlerim, ama eminim yükselen burçların ve yaşamdaki diğer etkenlerin de önemi çok büyüktür.

Dikkatinizi çekebilecek diğer haberler:
Kilo vermede hiç değişmeyen altın kurallar
Yak bütün kalorileri!
İdeal kalori değerleri kişiden kişiye değişir
3 yanlış 1 doğruyu götürmesin!

♦ OĞLAK burcundan beslenme ya da pilates programına katılanlar, ilk başta bir disipline girmekte zorlanırlar, çünkü eğer kendilerine bir konuyla ilgili söz verirlerse asla o sözden dönmeyeceklerini bilirler. Bu konuyla ilgili hırslanıp ne gerekirse yaparlar. Ama iş onlara bu kararı verdirebilmek. Genelde bu süre biraz uzun olabiliyor. Hatta birkaç seans gelip bırakıp 3-4 ay sonra tekrar başladıkları olur. O başladıkları noktadan itibaren çok düzenli sporlarını yapıp yediklerine dikkat ederler. Fakat bir noktada bu konuyla uğraşmaktan sıkılıp bırakırlar. Bırakış o bırakış olur, ondan sonra isteseniz de bir daha onları motive edip başlangıç noktasına getirmek neredeyse imkansızlaşır. Kendileri de çok isterler, ama bir türlü iradelerine sahip olup tekrardan diyete başlayamazlar. Hatta böyle bir durumu gururlarına yediremediklerinden sürekli benim onları arayıp geri dönmelerini istememe rağmen "Biraz bekleyelim, ben şu son aldıklarımı vereyim ondan sonra gelirim" derler. Genelde oğlaklarda geçici bir süre için zaferi yakalasak da hedefe ulaşmakta çok zorlanırız. Esasında oğlak burcundakiler çalışkan ve hırslı olup tuttuklarını koparırlar. Ama söz kendi vücutlarına gelince aynı performansı göstermekte zorlanırlar. Bu da belki onların dışarıya karşı kendilerini ispat etme arzularından gelebiliyor olabilir. İş kilolara gelince kimseye kanıtlamaları gereken bir durum olmadığından bu konuyla ilgili kendilerine daha iyi davranırlar.

BALIKLAR ise oğlak burçlarının tam aksine inanılmaz bir hevesle programa başlayıp, başlarda muhteşem bir performans sergilerler. Fakat tam hedeflerinde yarı yola gelmişken sıkılıp askıya alırlar. Egzersiz derslerini de eğer hocalarıyla enerjileri tutmuşsa bir bağlılık hissedip uzun bir müddet bırakmazlar. Birkaç ay oldukları yerde saysalar dahi bir süre sonra balık birden tekrar yön değiştirip kendini motive eder ve kilo vermeye devam edip hedefine ulaşır. Balığın karşısındaki kişi eğer sabırlı olup onun yönünü değiştirmesini beklerse, muhakkak bu kişiye yardımcı olabilir. Balık her zaman desteğe, onaylanmaya ve motivasyona ihtiyaç duyar. Bir de balıklar aşırı çikolata düşkünü olurlar. Onlar için çikolatasız bir yaşam düşünülemez.

ASLAN burçlarıyla işim hem biraz zor, hem de biraz kolay. Aslan benden başta birkaç tavsiye aldıktan sonra, kendi yoluna tek başına ilerlemek ister, çünkü "Ben bu işin üstesinden nasıl olsa tek başıma gelirim, kimseye ihtiyacım yok" der. Çoğu zamanda aslanlar biraz uzun vakitte alsa bunun üstesinden kendi başlarına gelirler. Benim için zor olan kısmı ise sadece telefonda bana anlattıklarıyla yetinebilmektir. Ama ben yine de ne yapıp edip onları uzun aralıklarla da olsa görmeye başarıyorum.

Su grubu duygusal YENGEÇLER için hayatlarında yemek ve alkol çok büyük bir önem kaplar. Bana görüşmeye gelen çoğu yengeçte alkole karşı bir eğilim var. Alkol onların saklandıkları kabuklarından çıkmalarına yardımcı olur ve böylelikle rahatlarlar. İşte o zaman çok neşeli ve daha sosyal olurlar. Bir yengece "Sadece bir kadeh şarapla yetin" demek büyük bir hatadır. Onun yerine "hiç akşam yemeği yemeyin ama içki için" demek bile daha mantıklı olabilir. Duygusal görünen yengecin esasında dışarıya göstermediği kendi içinde yaşadığı hırslı bir tarafı da vardır ki, bu onların kafalarına koydukları hedefe ulaşmalarında yardımcı olur. Bundan dolayı yengeç burçları kilo vermek için sağlıklı bir beslenme programı izlediklerinde bunu sonuna kadar devam ettirirler.

Dikkatinizi çekebilecek diğer haberler:
Kilo vermede hiç değişmeyen altın kurallar
Yak bütün kalorileri!
İdeal kalori değerleri kişiden kişiye değişir
3 yanlış 1 doğruyu götürmesin!

Gece uykularından uyanıp yemek yiyen BAŞAKLAR için beslenme programı hazırlamak çok zordur, çünkü başaklar için yemek rahatlık buldukları sığınabilecekleri güvenli bir limandır. Dünyadaki ve etrafındaki her şeye ve herkese karşı sorumluluk sahibi olan başak, sırf kendi sorunları yetmezmiş gibi başkalarının sorunlarını da kendi sorunları haline getirirler. Aşırı hırslı ve sorumluluk sahibi olan başakların kafalarında birçok soruna çözüm bulabilmek isteği vardır. Kimi zaman geceleri uyurken bu sorunlar onları fazlasıyla yorar ve yataklarından kalkıp yeme ihtiyacı duyarlar. Tüm evrene karşı sorumluluk duyan başak için tek sorumluluk duymayacağı kişi kendisidir. Bundan dolayı da yemek yiyerek kendini rahatlatmaya çalışır. Eğer bir başak aç olmadığı zamanlarda yemesinin nedenini bulamazsa hayat boyu yeme sorunuyla savaşır durur. Bundan dolayı bana görüşmeye gelen başaklarla sonuca ulaşmakta çoğu zaman zorluk yaşayabiliyoruz.

BOĞALAR ise rahat olup, sürekli "kilo vermek istiyorum" demelerine rağmen kilolu olmaları onları çok rahatsız etmez. Kendileriyle barışık yaşarlar. Giyimlerine önem verip, bundan dolayı da zayıf ve bakımlı olmak isterler. Ama zayıflayamayınca da hayata küsmezler. Onlar için arkadaşlarla keyifle yenilen bir yemek her zaman kilodan ve yapması gereken spordan çok daha önemli ve hayata bağlayıcıdır. Boğalarla hep arkadaş programlarına yönelik bir yemek düzeni ayarlamaya çalışıyoruz. Bir de rahatlarına düşkün boğalara her gün için özel bir diyet menüsü hazırlamasını istemek büyük bir hata olabilir, çünkü boğa tembellik yapıp bu sorumluluktan kaçmak isteyebilir.

Spor düşkünü YAYLARI bıraksanız sizi şaşırtan enerjileriyle bütün gün durmadan hareket edip gece de sosyal bir aktiviteye katılabilirler. Genelde bana gelen yaylar doğaya ve spora düşkün olduklarından çok önemli bir kilo sorunu yaşamazlar. Onlar beslenmenin, kilo vermekten ziyade daha çok sağlık kısmına bakarlar, çünkü onlar için sağlıklı olmak çok önemlidir. Bana görüşmeye gelen yaylar kilo sorunlarından bir an önce kurtulup kendilerine, sağlıklı bir düzeni rahatlıkla kurabilirler. Eğer bir yay kendini kısıtlamaya girerse bu, onda ters tepki yapar ve kilo alır. Bundan dolayı özgür yaylar rahat ve kendilerinin seçebileceği bir programı tercih ederler.

KOÇ burcu insanı genelde diğer burçlara göre daha az kilo sorunu yaşıyor. Birkaç kilo aldığında hemen ipleri ele alıp ekstra kilosundan kurtuluyor. Balık burçları gibi koç burcunun da çikolataya ve tatlıya karşı olan zaafı gözardı edilemez. Onlar için tatlısız bir yaşam yoktur, olamaz. Genelde yemeyi seven koçların yemek konusunda güzel bir huyları vardır ki, bu da doyduktan sonra yemiş olmak için yememeleridir. Koç burcundakiler kuvvetli bir iradeye sahiptirler fakat, konu içkiye gelince bu irade zayıflar. İçki içen koçlarda eğer ortamda içki varsa buna hayır demeleri neredeyse imkansızdır.

Değişken İKİZLER, havanın durumuna göre nasıl ve ne yiyeceklerine karar verirler! İkizler için diyete girme kararını vermek çok zordur, zaten genelde karar vermek için zorlanan ikizlerde diyet kararını verebilmek çok uzun zaman gerektirir. 6 ay, bir sene düşünüp dururlar ama karar verdikleri anda da uygulamaya koyulurlar. Bu uygulama uzun bir süre yürürlükte kalır, taaa ki rüzgarın diğer yönden esmesine kadar. Bundan dolayı da ikizler ya çok kilolu olur ya da çok zayıf. Onlar için ortayı yakalamak genelde zordur. Tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz.

Dengeyi bulmakta zorlanan TERAZİLER kiloda da dengesizlikler yaşarlar. Genelde bana görüşmeye gelen teraziler aşırı kilolu olmuyorlar ama onların diyetine "Ya Hep Ya Hiç"ler hakimdir. Gerçi her ne kadar hayatlarının bir döneminde kilo sorunu yaşasalar bile bunu ele almayı becerebiliyorlar. Bir de teraziler sporu severler ama genelde tek tip spora bağlı kalamazlar ve dönem dönem değişik sporlar yaparlar. Bunda da abartmayı severler, örneğin SAYASA'ya pilatese gelen teraziler ilk başladıklarında haftada üç hatta bazen dört kez geliyorlar. Ama 6-7 ay sonra da sıkılıp bir daha hiç yapmamak üzere geri dönmüyorlar. Fakat yemek konusunda genelde spora göre daha dengeli olup bir süre aşırılığa kaçsalar bile ipleri hemen ele alıyorlar.

Duygusal AKREPLER için kilo duyguları ile çok bağlantılıdır. Benim gözlemlediğim iki tip Akrep var, birisi duygulu zamanlar yaşadığında bu çok üzülme veya sıkılma gibi olabilir, o zaman tamamen yemeden içmeden kesiliyor, diğeri ise aksine kendini yemeğe veriyor ve kendini öyle avutuyor. Sanırım bunda yükselenin de rolü çok büyük. Fakat bana gelen tüm akreplerde şu bir gerçek ki diyet olayından kısa bir sürede sıkılıyorlar ve bırakıyorlar. Yani istikrarlı hareket etmek tam anlamıyla akreplere göre değil.

Gelelim KOVALARA! Kovalar sanırım kilolarıyla en barışık yaşayan burçlardan biridir. Her ne kadar arada kilolarından söylenseler de bunu kesinlikle kendilerinde takıntı haline getirmezler ve bu durumu akışına bırakırlar. Hayatlarında dönem dönem çok yeme arzuları olur ve istediklerini yerler, sonraki dönemlerde daha az yerler ve spor yaparlar. Ama her iki durumda da aşırıya kaçmazlar. Genelde kovalar ne çok zayıf ne de çok kilolu olurlar. Balıketi kıvamında yaşamlarına devam ederler.

Burcunuz ne olursa olsun sizin duyarlılığınız yüksek olsun! Her şey sizin elinizde bunu unutmayın!!! Sevgi ve sağlıkla kalmanız dileğiyle…

Dikkatinizi çekebilecek diğer haberler:
Kilo vermede hiç değişmeyen altın kurallar
Yak bütün kalorileri!
İdeal kalori değerleri kişiden kişiye değişir
3 yanlış 1 doğruyu götürmesin!