Mezuniyet badanasına dahil olmayın
MODA HABER

Mezuniyet badanasına dahil olmayın

Evet evet doğru okudunuz, son yıllarda yapılan mezuniyet makyajlarının yerine, badana boya yapıldığı için bu başlığı kullanmayı doğru buluyorum... Mezuniyet balolarında gecenin yıldızı olmak istiyorsan, başından sonuna kadar okumalısın bu yazımı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mayıs 2016

Öncelikle, böyle özel gecelerde, yüzyıllarca sizi anılarınızı yaşatacak olay tamamen fotoğraf olduğunu hatırlatıyorum. Yalnızca, bir yıl sonra fotoğraflarınıza bakıp pişman olacağınız makyaj stili, renk tercihleri, kıyafet hataları yapmamalısınız böylesine özel gecelerde. Pişman olan kızlarla çok karşılaştığımı tahmin edersiniz ki, size de bu nedenle ciddi bir şekilde yardımcı olmak isterim.

Bolca hayal kurduğunuz, gece gündüz sınavlara hazırlandığınız süreçler derken, artık final geldi çattı. Ve herkes gibi siz de o gece star olmayı hakediyorsunuz... Tabii star olayım derken, "keşke" diyeceğiniz hatalar yapmayın lütfen. Günümüzde artık sosyal medya sayesinde iyi makyaj, doğru olmayan makyaj, saç, kıyafet gibi konularda iyiyi kötüyü ayırabildiğiniz duruma geldiniz, öyle değil mi? E o zaman, artık proporsiyonumuza uygun topuzlar yaptırma vakti... Kısa boylu olup devasal balon topuzları tercih etmeyeceğiz. Ayrıca krepeye de son vereceğiz! Boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız krepe değil topuklu ayakkabı tercih ediniz...

Makyajda, 2016 trendleri arasında ışıltılar var. Tabii aklınıza hemen taşlı tuşlu makyajlar gelmesin. Burada nemli ve sağlıklı görünmenizi sağlayacak parlaklıktan bahsediyorum. Size tüyo, İçerisinde mikro simlerin olduğu, cildinizin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayan toz farlar ve fondotendenlerle bu etkiyi verebilirsiniz. Ayrıca, böyle özel bir günde kendinizi başka biri gibi göstermek yerine, kendinize en çok yakışanı seçerseniz gecenin yıldızı olursunuz.

Gözaltı morlukları ve kırmızılıklardan kurtulmanın en kolay yolu ise tabii ki kapatıcı kullanmak. Bu yaşlarda aslında morluk ve kahvelik pek görünen bir durum değil. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa, yoğun olmayan ince bir kapatıcı size yardımcı olabilir. Ten renginizden bir ton daha açık seçeceğiniz kapatıcıyı, göz ve göz çevresine damla damla sürün. Fırça ya da parmak uçlarınızla kapatıcıyı yavaşça yayın. Ardından transparan pudra ile sabitleyin. Böylece far birikmesini ve kapatıcının yağlı görünümünü matlaştırmış olursunuz.

Koyu renkte bir kıyafet giyecekseniz, farınızın rengi dilediğiniz tonlarda olabilir. Hatta siyah bir elbiseye füme ve lame renkli ışıltılı tonlar çok yakışacaktır. İnce bir eyeliner üzerine uygulanacak gölge, siyah bir elbise için ideal olacak.

Canlı tonlarda kıyafet seçimi yaptıysanız; göz makyajınız koyu olmalı. Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına kadar çıkmayacak şekilde kullandığınız far rengi, kaş altı açık tonu ile uyumlu olmalı.

Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz. Göz pınarları geniş olanlar göz pınarlarını, ne koyu ne de açık renkte bırakmalı. Gece boyunca rujunuzun kalıcı olması için, sürmeden önce dudaklarınızı biraz pudralayın. Dudak kalemi ile komple dudağınızın içini dolduracak şekilde boyayabilirsiniz. Dudak kalemi, ruj rengiyle ya aynı ton ya da bir ton açık olmalı. Ruj için renk seçiminde tabii ki özgürsünüz. O geceki kıyafetiniz, ayakkabınız ve çantanızla uyumu yakalarsanız, harika bir gece geçireceğiniz garanti.

Gecenin en büyük starı olmanız dileğiyle...