Koyu renk ruj kimler sürmeli?
MODA HABER

Koyu renk ruj kimler sürmeli?

Makyajın en büyük odak noktasının dudak olduğunu, kuşlar böcekler bile biliyor artık değil, mi? Bunun için sihirli sözcükler kullanmama gerek yok sanırım.. Ancak, muhteşem göz makyajı yapıp, dudakları özensizce boyayan tek milletiz diyebilirim…

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Şubat 2016

Özensiz ruj sürmek, bikininin üstünü giyip, altını giymemek gibi geliyor bana açıkçası.

Sosyal medya olmasa, farklı renklerde ruj kullanan da göremeyeceğim sanırım…

Sağ olsun sosyal medya, turkuaz mavisi renkte bir dudak makyajı ile dışarı çıkmayı öğretti size, haksız mıyım?

Bu kadar etkiyi başka bir kozmetiğin yaratacağını düşünmüyorum.

Çünkü olsa altın oranın temel yapısı dudaklardan başlıyor. Dudak demişken, koyu tonlarda ruj kullanmak isteyenler için bir iki öneri yapmak ve yapılan hatalardan bahsetmek isterim.

Öncelikle şunu bilelim, herkes koyu renk ruj kullanamaz. Neden mi? Ben koyu renk ruj görmek istediğim hanımlarda, öncelikle dişlerin kusursuz inci gibi dizili ve beyaz olmasını isterim. Sararmış diş renginde, koyu ruj bana salçalı makarna yemiş havası verdiriyor ya da Penne Arabiata diyelim :). Sarı ve formu bozuk dişlerde kesinlikle koyu renk ruj önermiyorum. Hele ki güldüğünde diş etleri çok ortadaysa, bu kişiler hayal dahi kurmasın koyu ruj ile ilgili. İnanın bu sizi çekici göstermez, aksine itici olursunuz

Dudak kalınlığı önemli

Hadi bunları geçti bendeniz, Bugo! Dişler olması gerektiği gibi, peki dudak formu yerinde mi? Bunu da bilmek lazım tabii… Alt dudak kalın, üst dudak ince bir ip gibi; olaaamazzz! Hadi kalemle taşırdınız, büyük bir dudak elde ettiniz… Peki, bu görüntü kaçak bir kat gibi görünmüyor mu? O nedenle dudağın formu da önemlidir koyu rujda. Günümüzde artık, medikal estetik adı altında minik dozlarla inanılmaz dolgun dudak dolguları yapılmakta, bunu kesinlikle önerebilirim.

Dudaklar koyu renk ruja uygunsa…

Dudaklarım ve dişlerim koyu renk ruj için uygun diyorsanız, iyice okuyun koyu renk ruj kullanım önerilerimi…

Rastgele kalem çekip, üzerine koyu bordo ruj kullanamazsınız! Dudaklara haraketlidir, dudağın da bir formu vardır. Burada ışık oyunlarına ihtiyaç var. Koyu bordu rujlu bir kadın dudağı, dört metre uzaktan kalpli bir yastığa benzer. Dudak, dudaklıktan çıkar, çizgi film karakterine döner… Koyu tonlarda ruj kullanırken, dıştan içeriye doğru koyudan açığa geçişli bir gölge oyunu gerekir. Bu taktikle, dört metre uzaktan bile seksi formlu dudaklara sahip olursunuz. Ayrıca, ruj kullanmadan önce dudağınızı kontur kalemi ile netleştirmek belirginleştirmek gerekir. Bu kalem aynı zamanda, rujun dağılmasını da önlemiş olur, rujun kalıcı olmasını sağlar. Sonrasında, rujunuzu kullandınız ve gölge oyununu yapmayı bilmiyor musunuz? O halde en kolayından bir tüyo vereyim size… Rujunuzu kullanıp, sonrasında dudağın iç kısımlarını parmağınızla minik noktalar değdirerek fazlalığı alabilirsiniz Alın size gölge.

Ruj deyip geçmeyin… Makyaj doğru orantıda olursa güzellikleri ortaya çıkarır.

Bir sonraki yazımda görüşürüz.