Star havanızdan kurtulun!
MODA HABER

Star havanızdan kurtulun!

2016 Yılbaşı gecesi yaklaştıkça heyecanımız da gitgide artıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Aralık 2015

Yılbaşı havasına adapte olabilmek için var gücümüzle abartılı bir star görünümünde olmayı sevdik hep :) Yılbaşı gecesi en güzel olmak istediğiniz gece olarak; düğünlerin, doğumgünlerin, özel davetlerin önüne geçiyor. Nedenini ben de bilmiyorum. Ama keşke bu kafaları 365 gün yaşansa da, tek bir geceye sığmasa :)

Bence gecenin anlam ve önemine uygun, sizi daha genç, daha dinamik ve enerjinizi ortaya çıkaracak bir stil yaratabilirsiniz. Bu yazımda, biraz detaya değindim. Makyajınızın hangi stilde olacağı çok önemli ama tabii asıl önemli olan; sizin sevdiğiniz ve yüz tipinize uygun stilde olan makyaj tipi olduğunu unutmayın.

Kırmızı bütünlüğünden kurtulun


Öncelikle beni, 25 yıldır rahatsız eden durumu paylaşmak istiyorum sizinle. Yılbaşı denilince aklınıza ilk gelen kırmızı oluyor değil mi? Evet evet, herkesin aklına kırmızı geliyor... Kırmızı ayakkabı, kırmızı oje, kırmızı iç çamaşırları gibi gibi bir sürü aksesuar ve obje, hatta yeni yıl hediyelerimiz bile kırmızı renkli tercih ediliyor. Bu geleneğin varoluşunu kime sorsam yok uğur diyecek, yok şans diyecekler, belki de aşk diyecek... Böyle özel günleri uyanık tüccarlar, satış stratejisiyle ortalığa yayıyor ve ben bu özel günleri renklerle asla bağdaştıramadığım gibi, korkunç ticari buluyorum.

Tıpkı kırmızının yılbaşında varolma hikayesi gibi :) Araştırmam zor olmadı girin bakın internete... 1900'lü yıllarda ABD'li bir iç çamaşırı üreticisi iflasın eşiğindeyken elinde kalan kırmızı donları yılbaşından bir hafta önce bütün tanıdığı bayan çevresine hediye etmiş. Hediye ederken 'Bu donu yılbaşında giyersen sana uğur getirecek' gibi cümle kurmuş. Haliyle, kulaktan kulağa yayılmış gitmiş. Bu günlere gelmiş bu durum. Şimdi, yılbaşında kırmızı tüylü hindi görürsem asla şaşırmayacağım :)

Gelelim konumuza...

Kırmızı far, kırmızı ruj, kırmızı elbise asla ama asla aynı anda kullanmıyorsunuz. Kırmızı dişi bir renk olsa da, sadece ruj ve kırmızı oje kullanarak belki o gecede dişiliğinizi yansıtabilirsiniz. Yılbaşında, en özel siz görüneceksiniz diye, orantıyı bozmayın, abartılar yapmayın; siz siz olmaktan çıkmayın lütfen. Sizinle bütünleşen minik dokunuşlarla değişimi yakalayın. Büyük dokunuşların sizi minik göstereceğini unutmayın. Geçen sene, yeni yıl gecesi, gözlerine, göğüs dekoltesine simler sürmüş sokakta yürüyen kadınlar gördüm. Belki de sahneye çıkacaklardı bilemiyorum ama göz yoruyorlardı. Ancak, popüler mekanlarda, sahneye çıkan sanatçıdan daha iddalı konuklar gördüm ben yıllarca. Siz de aynı şekilde davranıyorsanız, söylediklerime bozulmak yerine kendinizi ön plana çıkaracak dokunuşlar yapın. Daha iyi olacağım egosundan kurtularak güzelliğinizi gölgelemeyin lütfen.

Sizlere şöyle makyaj yapın, şu renklerde allık sürün gibi tarifler vermeyeceğim bu sefer.

Herkesin rengi, herkesin yüz orantısı kemiği farklıyken bir geceye özel makyaj alternatifleri önermeyeceğim. Sizler, sizlere yakışanı daha iyi bilirsiniz elbette. E bilmeyenler de profesyonel destek alsın bir zahmet. Koyu göz makyajıyla, koyu ruj uyguluyorsanız, lütfen orantıya dikkat edin. Unutmayın, makyaj da dahil o gece sadece size ait bir star olsun bedeninizde. Bu belki kostüm, belki saç, belki aksesuar, belki de makyaj. Ben sizin yerinizde olsam o gece ne elbisemin star olmasına izin veririm ne de aksesuarlarımın. Onlar geride, star olan siz olun. Diğer her şey tamamlayıcı olsun. Bu da orantı ile alakalı; unutmayın...

Sağlıklı, mutlu, huzur dolu, kendinizle barışıl bir 365 gün diliyorum...