Makyajda yeni trend Strobing hakkında her şey
MODA HABER

Makyajda yeni trend Strobing hakkında her şey

Bu aralar sosyal medyada sık karşılaştığınız bir terim "Strobing" değil mi? Yani parlak ve sıkı görünen ten makyajından bahsediyorum. Mat görünümlü cilt, ideal cilt değildir. Özellikle fondöten sürüp, üzerine pudra süren bayanlara gelsin bu konu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2015

Strobing aslında çok eski bir tekniktir. 1960'lı yıllarda başlayan bu uygulamada, dönemin değerli ustaları makyaj yapıldığında doğal gün ışığının yüze yansımasını vurgulamaya çalışmışlar. Şimdilerde ise nu uygulama yine yeni trend olma yolunda.

Makyajın en önemli püf noktalarından biri altını çizerek belirtiyorum; vurgulamak istediğiniz bölgeler açık, vurgulamak istemediğiniz bölgeler koyu gölge ile kamufle edilir.

İşte strobing uygulaması burada araya giriyor...

Strobing nedir?

Özellikle instagramda görünen fotoğraflarda rastlamışsınızdır. Herbirinde elmacık kemiğinin, çene ucunun, burun ucunun, yanakların sanki kendi cilt dokusu gibi parlak görümesini sağlayan bir teknik; Strobing. Hani makyajda burun daraltma, küçültme, çeneyi uzatma vs gölgelendirmeleri yaparız ya biz uzmanlar, işte o uygulamadan sonra yapılır.

Strobing sadece ve sadece fotoğraf makyajlarında kendini iyi vurgular. Günlük yaşantınızda bu aydınlatma makyajını uygularsanız güneş yansıması olur. Yüzünüzün T bölgesi yağlanmış gibi görünür; ki bu görüntüyüde kimse istemez.

Strobing'den uzak durması gereken kadınlar:

Yağlı ciltli hanımlar
Lekeleri olan hanımlar
Özellikle fondöten sürme ihtiyacı olan hanımlar.

Televizyon makyajında eğer stüdyo çekimi yapılıyorsa, strobing tekniği kendini çok iyi göstermez. Gösterse de cilt rengi gri tonlarda görünebilir.

Strobing amacı
Matlaşan cildinizin parlak ve sıkı görünmesini sağlayan bir teknik.

Tüyo
Dudağa ruj sürmeden önce dudak çevresini strobing tekniğiyle hafif parlatıp, sonra ruj sürdüğümde dolgun dudak görünümü verebiliyorum. Bunu siz de yapabilirsiniz


Hatırlar mısınız önceki yazımda, sizlere krem allık ile allık yapma tarifi vermiştim. Bu yazıyı okur okumaz strobing ürünü aramayın. Vermiş olduğum krem allık tarifi birebir doğal parlak görünüm kazandıran bir tariftir... (TARİF)

Son olarak, bu uygulamayı yapmak isteyen hanımlar... Tepenizden gelen ışık, yüzünüzün neresini aydınlatıyorsa, strobingi de o bölgeye uygulayabilirsiniz. Ama lütfen, duştan çıkmış gibi görünmemeye dikkat edin.