Efsane aşkın görülmemiş fotoğrafları: Serge & Jane
ÜNLÜ STİLİ

Efsane aşkın görülmemiş fotoğrafları: Serge & Jane

20'nci yüzyılın en büyük aşıklarından Jane Birkin ve Serge Gainsbourg'un daha önce hiç görülmemiş fotoğrafları, aktrisin erkek kardeşinin albümünden çıkarak bir sergiye ev sahipliği yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Eylül 2014


Hazırlayan: Nilüfer TÜRKOĞLU
nilufer.turkoglu@caferuj.com.tr



Serge Gainsbourg
ile birlikte söylediği Je t'aime... moi non plus ("I love you... me neither") şarkısından bu yana 45 yıl geçti. Birlikte rol aldıkları 'Slogan' filmiyle ilişkileri başladı ve bu fırtınalı aşk hiç tam 13 yıl sürdü. Hiçbir zaman evlenmediler ancak bir çocukları oldu. 43 yaşındaki kızları Charlotte Gainsbourg, bugün sinemanın en karizmatik ve başarılı aktrislerinden. İkili, efsanevi aşıklar listesinde hiçbir zaman yer almamazlık etmedi. 70'lerin stil ikonu olmalarının yanı sıra verdikleri cesur pozlarla zamanın ötesinde ve provokatif bulundular.

Jane Birkin ve Serge Gainsbourg'un şimdiye kadar hiç görülmemiş fotoğrafları, Birkin'in erkek kardeşi Andrew Birkin tarafından çekilmiş. Bu hafta itibariyle Londra'da Proud Galerisi'nde sergilenecek olan fotoğraflar, kuşkusuz sadece hayranlarının değil, bu aşktan haberdar olan pek çok kişinin de ilgisini çekecek.



Fransız müzisyen, şarkıcı ve sinemacı Serge Gainsbourg, 1991 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölümünden sonra Avrupa'da birçok grup, müzikal anlamda Gainsbourg'dan etkilendi. Jane Birkin, şarkıcılık hayatını aktif olarak sürdürmeye devam ediyor. Müzik ve sinema hayatı dışında göçmen hakları ve AIDS gibi konularda derneklerle çalışmalar yapıyor. Fransız devi Hermès, Jane Birkin adından ilham alarak Birkin çantaları yaratıp 70'lerin stil ikonu olarak da kabul edilen aktris/şarkıcıya hoş bir jest yaptı.

RENKLİ VE SİYAH BEYAZ KARELERDE BİR AŞK HİKAYESİ
Şimdiye kadar pek çok fotoğrafını gördüğümüz çiftin bu yepyeni fotoğraflarında kızları Charlotte Gainsbourg'un çocukluğu da yer alıyor. Bir fotoğrafta, İngiltere Oxford'da günbatımını izlerken fotoğrafları çekilmiş. (Yıl:1968) Aşklarının başladığı 'Slogan' filminin setinde Jane'in, Serge'in göğsünde yatarken çekilmiş bir diğer fotoğrafı da yine sergide yer alanlar arasında. Besteci Johny Barry'yle olan evliliğinden dünyaya gelen kızı Jane'in de Serge ve Jane'le birlikte yer aldığı kare, sıcak bir aile profili çiziyor. Jane'in kardeşi Andrew'e verdiği siyah beyaz fotoğrafsa, Birkin albümünün en çarpıcılarından.

Sergiye gitme olasılığınız varsa kaçırmayın. Bu büyük aşkın izlerine bir de yakından tanık olmak için fotoğraflar arasında yürümek, nostaljik bir hikayenin parçası olmak için eşsiz bir davetiye.