Ebru Gündeş'in güzellik sırları
GÜZELLİK

Ebru Gündeş'in güzellik sırları

Güzel yıldızın nasıl bu kadar genç ve güzel göründüğünü bilmek istiyorsanız, makyaj artisti Rıfat Yüzüak'a kulak verin.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Temmuz 2012

Bu aralar Ebru Gündeş'in ne kadar güzelleştiğini fark ettiniz mi? Estetik yaptırmıştır, dolgu vardır, yağ aldırmıştır dedikodularına başlamadan önce Gündeş'in yüzünü iyice incelemenizi öneririz. Zira Ebru Gündeş artık eskisi gibi sahne makyajları uygulamıyor. Sizin için Ebru Gündeş'i en az 10 yaş gençleştiren makyaj artisti Rıfat Yüzüak'la konuştuk ve ünlü şarkıcının güzellik sırlarını ve sezonun makyaj tüyolarını öğrendik.

Ebru Gündeş bir anda gençleşti mi bize mi öyle geliyor?

Ebru Gündeş zaten genç bir sanatçı ama bu aralar gerçektende 20'li yaşlarına geri dönmüş gibi görünüyor. Bunda makyajının giderek doğallaşmasının etkisi büyük. Bununla beraber cildini ışıltı verecek higlighit ürünlerini bolca uygulayıp yüzü daha fit göstermek için kemik yapısına göre gizli gölgeler yapıyoruz sonuç cidden çok diri ve taze oluyor.

Bu aralar fondöten yerine renkli nemlendirici kullanma furyası var. Renkli nemlendiriciler fondötenin yerini tutabilir mi?

Yazın fondötenlerin yerini renkli nemlendiriciler alıyor. Bazı markaların renkli nemlendiricileri gerçekten çok başarılı. Sadece fondötenin yerini tutmakla kalmıyor cildinizi hem güneşe karşı koruyor hem de besliyor.

Kaşları kalkık göstermenin sırrı nedir?

Ebru Gündeş'in mükemmel kaşlarına ulaşmak istiyorsanız göz kapağınıza ten renginizden iki ton açık far uygulayıp kaş altlarını daha da açık renkle aydınlatmalısınız. Daha gösterişli bir görünüm için kaşlarınızın üst kısmını kaşınızdan daha açık tonda bir far ile belirginleştirebilirsiniz.

Gece dışarı çıkarken uygulayacağımız bir makyaj hilesi istesek senden?

Gölge ve high light tekniğini çok fazla kullanıyorum. Elmacık kemiği altları, gıdı altı, alın boşlukları, burun kenarları ve kaş başlangıcı iç kısımlarını tenden iki ton koyu ince bir pudra ile gölgeleyip şakaklar, burun üstü, dudak üstü bölgelerine highligt ürünleri ile ışık veriyorum bu sayede cilt çok taze ve genç gözüküyor. Mutlaka deneyin!

Peki, olmazsa olmaz makyaj malzemen hangisi?

Çok fazla var. Ama MAC MSF pudralarına bayılıyorum. Cilde harika bir parlaklık veriyor.

Ebru Gündeş'in makyaj konusunda kaprisleri var mı?

Ebru gündeş dünyayı çok takip eden ve tüm yeniliklere açık bir sanatçı hiç bir kaprisi olmadığı gibi makyaj konusunda bir make-up artist kadar dikkatli makyajda en ufak bir kusuru hemen fark edip sizi uyarabiliyor. Doğru konsepti bulduğunuz ve açıkladığınızda yeşil rujla bile sahneye çıkacak kadar yeniliklere açık makyaj konusunda.

Sence Ebru Gündeş'e en çok yakışan renkler hangileri?

Ebru, eski ''Ebru Gündeş'' makyajı dediğimiz makyajı biz çalışmaya başladığımızda tamamı ile bıraktı. Bu yıl neon renklerin neredeyse her tonunu dudaklarında kullandık ve bir eyeliner ile birleştirerek dünyada çok trend olan bir makyaja uyum sağladık. Kendisine çok yakıştığı gibi çok genç ve dinamik bir görüntü yakaladık. Dudaklarında neon pembe, mercan, lila, turuncu, kırmızı, yavruağzı gibi tonlar kullanıyoruz ve kendisine çok yakışıyor