Parti güzelinin rehberi
GÜZELLİK

Parti güzelinin rehberi

Gecenin güzeli olmak için tüyolar, mükemmel bir parti vermenin sırları ve bu özel gece için bilmeniz gereken her şey…

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ocak 2010

1. Parlak saçlar için
Senelerdir saçlarınız boyuyorsunuz ;fön makinesiyle saçınıza şekil vermeden sokağa adımınız atmıyorsunuz. Sonuç, cansız ve donuk saçlar. Büyük gecede saçlarınızın canlı ve parlak görünmesi içinetkili bir önerimiz var: Bir haftaönceden Alterna HempSpray Leave-in Conditionerdurulanmayan bakım spreyinikullanmaya başlayın. Parti gecesigelip çattığında ise saçını-za şekil verdikten sonra sonnoktayı Osis Sparkle parlaklık verici spreyle koyun.

Magazin Turu için TIKLAYIN!

2. Tepeden tırnağa bakım

Yılbaşı gecesi hazırlığınızı tek adreste toplamak istiyorsanız, doğru seçim Renova Clinic. Dahaparlak ve daha canlı bir cilt için birçok farklı cilt bakımı seçeneklerimevcut. Aman dikkat! Olası kızarıklık riskine karşı, randevunuzu özel geceden bir-iki gün önceye alın.Bu merkezin en harika özelliklerinden biri de, dilerseniz manikür ve pedikür yaptırabilmeniz, hatta kirpik bile ekletebilirsiniz. Üstelik bu kirpikler iki–üç ay boyunca dayanıyor; www.renovaclinic.com.

3. Etkileyici dudaklar

Görünümünüzde çarpıcı bir etki yaratmanın en iyi yolu kıp kırmızı dudaklardan geçiyor.(Ama eğer seçiminizi pırıltılı göz makyajından yana kullandıysanız, rujunuz nötr tonlarda olmalı.) Bu sezon pek revaçta olan 80'lerin disko görünümünü kırmızı dudaklar ve gri tonlarında dumanlı göz makyajıyla yakalayabilirsiniz. Deneyin;Lancôme L'Absolu Rouge, Absolute Rougerengi.

Magazin Turu için TIKLAYIN!


4. Çarpıcı bakışlar
Kahverengi ve gri farlarınızı bir kenara bırakın. Bu gece pırıltıların, beLki de daha önce denemediğiniz renklerin gecesi. Metalik tonlar hem yılbaşı partisi için doğru tercih, hem de bu sezon hiç olmadıkları kadar modalar. Favorilerimizi açıklıyoruz;
1. Zengin renk seçenekleri ile MAC Pigment koleksiyonu,
2. Altın ışıltısı için Bobbi Brown Chrome Eyeshadow.

5. Ok kirpikler
Makyajınızda ihtişamlı bir görünüm yaratmak için takma kirpiklerden destek alın. Eğer bu kirpikleri uygulama konusunda kendini ziyeterli hissetmiyorsanız, partiden bir süre önce birkaç deneme yapmakta fayda var. Guerlain Le2 No:2rimel de bu gecenin ruhunu yakalamakiçin ideal seçim. Önce siyah fırçayla kirpiklerinizi belirginleştirin, ardından küçük fırçayı kullanarak kirpiklerinizde altın yansımalar yaratın.

Magazin Turu için TIKLAYIN!

6. Makyajınız çıkmasın

Saatler daha 12'yi vurmadan makyajınız yüzünüzden çıkmasın. işin püf noktası makyajınız bittikten sonra cildinize toz bir pudra uygulamaktan geçiyor. Deneyin: Estée Lauder NutriciousPowder Make-Up toz pudra veya Shiseido Translucent Loose Powder, ince ve şeffaf dokuları ile hem yüzde maskemsi bir görünüm yaratmıyor,hem de makyajınızı sabitliyorlar.

7. Kıyafet seçimi
Kendinize önce, gideceğiniz partinin nerede yapılacağını, partiyi kimin verdiğini ve kimlerin geleceğini sorun.Sonra tüm koşulları göz önüne alarak kıyafetinizin nasıl olması gerektiğini düşünün. Mesela, parti bir kulüpteyse,kabarık tül etekli elbiseniz, her ne kadar yılbaşı için uygun görünse de, danseden kalabalık içinde eteğinizden ziyade,üstünüz görüneceğinden yanlış bir seçim olurdu...

8. Mükemmel ev sahibi
Yılbaşı partisine ev sahipliği yapan sizseniz, bir gün önceden bütün hazırlıklarınızı tamamlamaya özen gösterin.Aksi halde, günün yorgunluğu yüzünden partiden keyif alamazsınız. Unutmayın, en mükemmel ev sahibi, kendi partisinde eğlenmeyi başaran ev sahibidir.

Magazin Turu için TIKLAYIN!

9. Stiletto hazırlığı

Yılbaşı gecesi için seksi, incecik topuklu bir stilletto aldınız. Ve ayakkabılarınızı ilk defa partiye giderken ayağınıza geçirdiniz. Ama daha gecenin başında stilettolarınız tam bir ıstırap kaynağı haline geldi. Bu sevimsiz durumu önlemek için yılbaşı gecesinden önce ayakkabılarınızla vakit geçirerek, rahat olup olmadıklarına karar verin. Önerimiz: Dr.Scholl Party Feet silikon tabanlıklar.

10. Misafirlerinizi hazırlayın
Konuklarınızı karşılamanın en iyi yolu,onlara gelir gelmez şampanya veya şarap ikram etmektir. Böylece parti havasına girmeleri ve ortama alışmaları kolay olur.

11. Son kontrol
Kapıdan çıkmadan önce bir fotoğrafınızı çekin.Tek kare bile, aynaya onlarca kez baksanız da göremeyeceğiniz birçok detayı size göstermek için yeterli. Makyajınız, kıyafetiniz, saçınız güzel görünüyor mu? Eğer fotoğraf onay veriyorsa, evden çıkmaya hazırsınız.

12. Doğru seçimler
Gece için kaliteli bir şampanya seçin.Bizim favorilerimiz Moët & Chandon,Krug ve Dom Perignon. fiampanyayı parti başlamadan yaklaşık bir buçuksaat önce buzdolabına koyun doğru servis ısısı yedi derecedir. Şarabı buzdolabında üç dört saatten fazla bırakmamaya dikkat edin, aksi halde aromaları kaybolur.

Magazin Turu için TIKLAYIN!


13. Parti ambiyansı

Giyindiniz, süslendiniz, partiye hazırsınız. Ya eviniz? Evinizi yılbaşı gecesine hazırlamak için kokulu mumlardan yardım alın. Mum ışığı, ortamın daha sıcak, daha lüks ve ihtişamlı görünmesini sağlayacaktır. Önerimiz: Jo Malone'un kokulu mumları.



14. Uyumlu beraberlikler
"Etle kırmızı, balıkla beyaz şarap yakışır" tarzı klişeler artık geçerli değil. Bu yüzden konuklarınızı şarap ve yemek seçimlerinde özgür bırakmaya dikkat edin ama bu her yemekle her şarap içilebilir anlamına gelmiyor…işin püf noktası, yalın yemeklerle kompleks şaraplar,tat olarak daha karmaşık yemeklerle ise yalın şaraplar seçmek. Aksi kombinasyonlar ,tam bir lezzet ve tat karmaşası yaratacaktır.

15. Parti sonrası
Senenin ilk günü için kendinize bir spa bakımı randevusu alın , tabii erken saatlerde olmamak kaydıyla. İster partinin ev sahibi, ister konuğu olun, ertesi gün kendinizi yorgun hissedeceğiniz kesin. Yorgunluğu atmanın en etkili yolu mükemmel bir masajdan geçiyor. Doğru adres, Four Seasons Bosphorus Spa & Hammam (masaj sonrası ısıtmalı açık havuzda Boğaz manzarasının keyfini çıkarmayı ihmal etmeyin); www.fourseasons.com

Kaynak:Bazaar

Abone Olmak için: TIKLAYIN