Mükemmel parfümün izinde
GÜZELLİK

Mükemmel parfümün izinde

Zinde yeni bir koku seçmenin sırlarını açıklıyoruz! Size en çok yakışan, sürmekten keyif alacağınız parfümü bulmanın yolları ve en yeni parfümler…

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ocak 2010

Kş sezonu geldi çatt ve gardrobunuzu yeni sezona uyarlayan harika aksesuarlar satn aldnz; diz üstü bir çift çizme, zincir sapl bir çanta ve metal rengi kaln bir kemer. Peki, en önemli, en vazgeçilmez aksesuarnz konusunda ne yaptnz? Yeni bir parfümden bahsediyoruz!

Raflar dolduran onca parfüm şişesi arasndan seçim yapmak gözünüzü mü korkutuyor? Rahatlayn. Bu sezon piyasaya kaçrlmamas gereken harika parfümler çkt ve biz de uzmanlardan, yeni parfümler ve parfüm seçimi hakknda bize rehberlik yapmalarn istedik. Marc Jacobs'n yeni parfümü Lola'nn yaratlşnda yer almş olan ünlü parfüm danışmanı Ann Gottlieb, "insanlarda daha iyimser kokulara doğru bir yöneliş olduğunu görüyorum," diyor. Bond No.9 parfüm evinin kurucusu Laurice Rahme ise geçmişe doğru bir eğilim olduğunu düşünüyor. Ve yeni parfümlerin çoğunda karşmza çkan odunsu, tonka fasulyesi ve gül gibi Orta Doğu notaları için, "Eski olan yine yeni oldu," diyor. Fakat hangi kokuyu seçerseniz seçin, uzmanlar seçti¤iniz parfümün sizi yansıtması gerektiği konusunda hem fikir. Gottlieb, "Kendinizi neyle özdeşleştirdiğinize bağlı olarak, o şey olduğunu iddia eden parfümlere bakmalısınız."İşte, parfüm alışverişinizi basitleştirmek için en iyi tüyolar... Okuyun ve yeni parfümünüzü seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin.

Magazin Turu için TIKLAYIN!

Genelde siyah, sade takımlar veya seksi elbiseler giyiyor olabilirsiniz, ama ne giyerseniz giyin, tarzınız çok şey anlatır. Ve eğer modayla yakından ilgiliyseniz, parfüm seçmek, gardırobunuzu dolduran markalara bir göz atmak kadar kolay olabilir. Sephora için çalışan parfüm uzmanı Jessica Hanson, "Bir
modacı parfümü, modacının kıyafetlere bakışını yansıtır. Yani eğer o modacının giysilerini seviyorsanız, parfümünü de sevme ihtimaliniz çok yüksek. Modacı Donna Karan'ın son parfümü Cashmere Mist Luxe Edition, sadece tasarımlarının bir sembolü değil, aynı zamanda hayatının bir kutlaması. Karan,"Kaşmire bayılıyorum. Bütün yıl boyunca giyiyorum,onunla kıyafetler yaratıyorum, hatta onunla uyuyorum" diyor, "Bana göre kaşmir bir yaşam tarzı ve Cashmere Mist bu tutkumu çok iyi yansıtıyor."

1. Yves Saint Laurent Parissienne, böğürtlen,menekşe, vetiver ve paçuli notalarıyla yumuşak ve baştan çıkarıcı.

2. Victor and Rolf Eau Mega, limon, yasemin, menekşe yaprağı ve sandal ağacının şık ve şehvetli karışımı.

3.
Marc Jacobs Lola, kırmızı greyfurt, gül ve tonka fasulyesi notalarıyla çiçek notalarının şörtöz bir karışımı.

4.
Juicy Couture Couture Couture, mandalin, portakal çiçeği, erik ve vanilya ile taze ve iştah açıcı.

5
. Donna Karan Cashmere Mist Luxe Edition, yasemin ve sarı, odunsu notalar ile duyulara hitap ediyor.

6.
Dior J'adore, sınırlı sayıda üretilen özel şişesi ve bergamot, gül, yasemin notalarıyla onuncu yılını kutluyor.

7
. Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum Intense, beyaz çiçekler ile miskin cesur ve çarpıcı bir kombinasyonu.

8
. Flora by Gucci, gül, narenciye, şakayık, sandal ağacı ve paçulinin romantik karışımı.

9
. Boss Orange, portakal çiçeği, elma notalarının meyvemsi tazeliği, vanilya ve sandal ağacı ile etkileyici bir kokuya dönüşüyor.

10.
Calvin Klein Euphoria Eau de Toilette, bergamot, orkide ve sandal ağacının daha şehvetli bir yorumu.
11
. Escada Desire Me, kahve, bisküvi ve çikolatayı çiçeksi notalarla birleştirerek teni kadife gibi sarıyor.


Magazin Turu için TIKLAYIN!

Yeni Versiyonlar
Gottlieb'e göre, var olan bir parfümün yeniden formüle edilmiş versiyonu, orijinal parfümebenzerliği yüzünden, alşşveriş deneyiminizikarmaşşklaştşrabilir. Fakat bu parfümler, kafakarşıtırmalarına rağmen son derece faydalı daolabilirler. Gottlieb, "Eğer zaten orijinal parfümükullanşyorsanız, yeni versiyonunu deneyin.Marka bazen kokuyu geceye daha uygun halegetirebilir, bazen de çiçeksi notalar ekleyerek gün için hafifleştirebilir. Eğer orijinal parfümüseviyorsanız, yeni versiyonu için de aynışeyleri hissedeceksiniz hem de hiç risk almadan.

1.
Chanel Christalle Eau Verte, manolya, portakal çiçeği ve limon karışımının daha hafif bir versiyonu.
2. Diesel Fuel for Life Unlimited,limon ve sümbülteber ile, markanın imzası olan kokunun yenibir versiyonu.
3.
Thierry Mugler Alien Eau de-Toilette, mandalina ve yaseminile taze ve etkileyici.
4. Lancome Hypnose Senses,osmanthus çiçeği, pembe biber,mandalina ve paçulinin çarpıcı kombinasyonu.

Ünlülere Danışın
Eğer stilinden, zevkinden ilham aldığınız ünlü bir isim varsa, büyük ihtimalle onların yarattığıparfümü de seveceksiniz. Mesela, Sarah JessicaParker'ın giyim zevkine bayılıyorsanız,ünlü aktrisin parfümü Covet'i mutlaka deneyin.

1. Avon In Bloom by Reese Witherspoon,manolya, şeftali, çay yaprakları ve odunsunotaların çekici bir bileşimi.
2. My Glow by Jennifer Lopez, lavanta çiçeği, leylak ve misk ile anne-çocuk arasındaki ilişki gibi sıcak ve tatlı bir koku.
3. Sarah Jessica Parker Covet, çimen,Sicilya limonu, misk ve çikolatanın sıradışı kombinasyonu.
Magazin Turu için TIKLAYIN!

Benzersiz Olun
Herkesin üzerindekileri giymekten hoşlanmayanbir kadın mısınız? Orijinal olmayı seviyormusunuz? O halde nifl bir parfüm sizin içinideal bir seçim. Sadece belli mağazalarda satılan, nadir bulunan malzemeler içeren veyasadece belli bir süre için piyasada kalacakparfümleri tercih edin.
Deneyin:
1. Bond No:9, gül, tonka fasulyesi ve misk ilesarmalanmış egzotik bir parfüm.
2. Aqua di Parma Magnolia Nobile, yaseminve paçulinin taze notaları arasında yükselenmanolya çiçeği. 3. Guerlain Idylle, seçkin güllerden oluşan birharman, frezya ve paçuli karıflımıyla romantikama aynı zamanda da cesur.
4. L'Occitane Ambre Eau de Toilette, amberve odunsu notaların, bergamutve frezya buketiylebileşimi.
5. Annick Goutal UnMatin d'Orange, yasemin,manolya veSicilya limonuylazarif ve romantik.

Magazin Turu için TIKLAYIN!

Alışveriş Önerileri
►Seçenekleri azaltıncaya kadar satış elemanının üzerinize kokusıkmasına izin vermeyin. Parfümalışverişine çıkmadan önce kesinliklekoku sürmeyin ve denediğinizparfümlerin kokusunu algılayabilmekiçin en beğendiğiniz birkaç kokuyubuluncaya kadar hiçbirini üzerinizdedenemeyin.

►Önce kokuyu parfüm deneme kağıtlarına sıkın. Eğer kağıtların üzerine sıktığınız kokuyu beğenmediyseniz, bu teninizde de beğenmeyeceğiniz anlamına geliyor.

►Teninizde deneyin. Bir parfümü sevebilirsiniz ama teninizde bambaşkadurma ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın. Çünkü herkesinfarklı bir cilt pH'ı vardır. Bir parfümünüst notasını algılayabilmek içinen az beş dakikaya, alt notasını koklayabilmekiçin ise yaklaşık 20 dakikayaihtiyacınız var.

►Aynı anda çok fazla çeşit sıkmayın. Bir defada dört taneden fazla parfüm denemeyin ve sıkarken kokularının karışmaması için aralarında mesafe olmasına dikkat edin.Tavsiyemiz her kolunuzda iki parfümdenemeniz.

►Satış görevlisinden yardım alın. Sevdiğiniz bir şey bulduğunuzda,parfümü size öneren satış görevlisinibulun ve onu tur rehberiniz olarakkullanın. Büyük ihtimalle hem doğruparfümü, hem de bir parfümde hanginotalardan hoşlandığınız konusundasizi eğitebilecek birini buldunuz.

►Eve deneme boylarını götürün.Algılarınızı zorlamayın. Parfümeridebirkaç koku denedikten sonra evegötürmek için hoşlandığınız parfümlerinminik test boylarından isteyin.

►Parfümü ne zamanlar için istediğinize karar verin. işe giderkenmi sürmek istiyorsunuz? Gecegezmesinde mi yoksa haftasonu şehirdışına çıktığınız zamanlarda mı kullanacaksınız? Parfümü alırken, yaşamtarzınızı göz önüne alın. Gündüz içinhafif ve taze kokuları, gece dışarı çı-karken ise daha seksi ve sıcak kokularıtercih edin.

►Araştırın. Çiçeksi gibi, belli tarz kokuları sevdiğinizi biliyorsanız, ilgilendiğiniz parfümlerin içeriğindene olduğunu öğrenin. Böylece, sevdiğiniz koku ailesinden olup olmadıklarını anlayabilirsiniz.

Abone Olmak için: TIKLAYIN!