Güzellik soruları
GÜZELLİK

Güzellik soruları

Güzelliğinize güzellik katın...

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

S o r u: Sivilceler neden yara haline dönüşür?
C e v a p :
Çünkü bir noktada mutlaka sivilcelerinizi sıkmaya çalışıp cildinizi zedelersiniz. Bu yüzden bunu yapmayı bırakmalısınız. Dermatolog Jeanette Graf, sivilceyi zedeledikten sonra, yüzünüzde yara oluşumuna sebep olabileceğinden ötürü kabuğuyla oynamaktan kaçmanızı tavsiye ediyor. Bunun yerine günde üç kez kabuğun üzerine antibakteriyel bir merhem sürmelisiniz. Kabuğu yumuşatmak daha çabuk düzelmesini sağlayacaktır.

S o r u: Erkek arkadaşımın kepek sorunu var. Ne yapmalıyım?
C e v a p : içerikleri arasında selenyum sülfat ya da çinko olan bir flampuan, kafatası derisinde oluşan mantarın yol açtığı kepeği azaltacaktır" diyor dermatolog Amy Wechsler. Sevgilinize bu tip bir şampuan alın ve bunun aslında parlak saçlara kavuşmak için olduğunu söyleyin!

S o r u: Saçlarımı yıkamaya fırsatım olmadığı zamanlar oluyor. Böyle bir durumda saçımın güzel kokmasını nasıl sağlayabilirim?
C e v a p : Saç stilisti Tim Rogers, herhangi bir koku zerreciğini saçınızdan atmak için birkaç dakikalığına fön tutmanız gerektiğini söylüyor. Daha sonra saçınıza Thierry Mugler Angel'ın saç kokusunu sıkabilirsiniz.

S o r u: Maskaramın kirpiklerimin üzerinden dökülmesinin sebebi nedir?

C e v a p : Maskara altı haftada kurur. Hele eğer suya dayanıklı bir maskaranız varsa ve ağzını sıkıca kapatmadıysanız bu süreç daha da hızlı gelişir. İçerisindeki bu nem kaybı da maskaranın ufak parçalara ayrılmasına sebep olur. Kirpikleri daha gür gösterdikleri için seçtiğiniz hacim veren maskaralara da dikkat etmelisiniz. Kirpiklerinizin üzerindeki fazlalık pullanarak elmacık kemiklerinize dökülebilir. Ayrıca maskara fırçasının üzerindeki fazla maskarayı sıyırıp o şekilde kirpiklerinize çabukça uygularsanız fazlalığı önlemiş olursunuz

S o r u: Şeytan tırnakları nasıl oluşuyor?
C e v a p : Tırnakların çevresindeki ölü deri kurur ve çatallaşır. Bu da şeytan tırnağını oluşturur. Bir şeytan tırnağınız oluşursa onu dikkatlice kesin. Böylelikle onu koparmaya yeltenmezsiniz. Daha sonra üzerine bakterileri öldürmesi ve derinizi nemlendirmesi için bir antibiyotik sürün. Çıkmalarını engellemek için ise ölü derinize nemlendiricili bir kremle masaj yaparak haftada bir onları geriye doğru itebilirsiniz

Kaynak : Cosmopolitan
Abone olmak için:
Tıklayın